Amatör Balıkçıların Yeni Gözdesi: Yazıcı Barajı

Amatör Balıkçıların Yeni Gözdesi: Yazıcı Barajı
Ağrı’da tarım ve hayvancılık için önemli bir konuma sahip olan Yazıcı Barajı, son dönemde amatör balıkçıların uğrak mekanı haline geldi.

Ağrı’da tarım ve hayvancılık için önemli bir konuma sahip olan Yazıcı Barajı, son dönemde amatör balıkçıların uğrak mekanı haline geldi.

Ağrı’nın önemli su kaynaklarından biri olan ve piknikçilerin tercih ettiği mekanların başında gelen Yazıcı Barajı, çevresindeki yeşil alanlar ve temiz havasıyla doğaseverlerin ilgisini çekiyor. Baraj gölüne gelen piknikçiler, doğayla baş başa zaman geçirmenin yanı sıra amatörce balık tutarak keyifli bir gün geçiriyor. Arkadaşlarıyla barajda balık tutun Ahmet Koç, kentin can damarı olan Yazıcı Barajı’nın balıklara da ev sahipliği yaptığını belirterek, “Arkadaşlarımızla günün stresinden kurtulmak ve doğayla baş başa kalmak için baraj kıyısına geldik. Burada balık tutarak pikniğimizi yapıyoruz” dedi.

bal1.jpeg

Yazıcı Barajı’nın doğa ve balıkçılık tutkunlarının buluşma noktası haline geldiğini ifade eden Koç, “Buraya gelenler, hem muhteşem manzaralar eşliğinde doğanın tadını çıkarıyor hem de balık avlama heyecanını yaşıyorlar. Özellikle hafta sonları ve tatil dönemlerinde yoğun ilgi gören baraj, ziyaretçilere unutulmaz deneyimler sunuyor” diye konuştu.

bal2.jpeg

Yazıcı Barajı’nın Ağrı'nın güzelliklerinden biri olduğunu kaydeden Koç, “Burası ziyaretçilerin yoğun ilgisini çekiyor. Kimi piknik yaparken kimi sadece doğa yürüyüşü yapıyor, kimileri ise amatörce balık tutarak gününü geçiriyor. Amatör balıkçılar için önemli bir destinasyon olan bu baraj, doğa ile iç içe keyifli anlar yaşamak isteyen herkesi bekliyor” şeklinde konuştu.

bal3.jpeg

Kaynak:Canan Söğüt

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.