- Haberler
- Ekonomi
- Devlet Borçlarına Yeni Düzenleme Yolda: Vergi ve SGK Borçlarında Kolay Ödeme Dönemi
Devlet Borçlarına Yeni Düzenleme Yolda: Vergi ve SGK Borçlarında Kolay Ödeme Dönemi
Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın hazırlıkları sürdürdüğü yeni düzenleme ile vergi ve SGK borçlarının daha kolay şartlarda ödenmesi hedefleniyor. Taslak çalışmada faiz indirimi, uzun vadeli taksit imkânı ve teminat şartlarının hafifletilmesine yönelik önemli adımlar yer alıyor.
Haberin Özeti
- • Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın hazırladığı yeni düzenleme ile vergi ve SGK borçlarının daha kolay şartlarda yapılandırılması hedefleniyor. Taslakta tecil faizlerinin düşürülmesi, uzun vadeli taksit imkânı sağlanması ve belirli tutara kadar teminat şartının kaldırılması gibi düzenlemeler yer alıyor. Henüz taslak aşamasındaki çalışmanın, ödeme güçlüğü yaşayan işletmeler ve bireysel mükelleflerin mali yükünü hafifletmesi amaçlanıyor.
Teminat şartlarında kolaylık sağlanacak
Taslakta dikkat çeken başlıklardan biri de teminat uygulamasına yönelik düzenleme oldu.
Buna göre, belirli bir tutara kadar olan kamu borçlarında ipotek veya banka teminatı istenmemesi planlanıyor. Taslakta bu sınırın 1 milyon TL olarak belirlendiği ifade ediliyor.
Borç miktarının bu rakamı aşması halinde ise yalnızca sınırı aşan kısmın belirli bir bölümü için teminat gösterilmesi öngörülüyor. Böylece özellikle küçük ve orta ölçekli işletmelerin yapılandırma sürecine daha kolay dahil olması hedefleniyor.
Bakmadan Geçme
Ağrı’ya gelen üniversite öğrencileri terminal ve havalimanında karşılandı
Müdür Çakan Fen Lisesi ve pansiyonları tek tek gezdi
Ağrı’da miniklerin okul heyecanına Çakan da ortak oldu
Ağrı’da aile sağlığı merkezleri yenileniyor
Patnos’ta besicinin sonbahar mesaisi başladı
Kaymakam Korkusuz, Dörmüş ailesinin evine konuk oldu