Cevdet Yılmaz’dan Çok Önemli Açıklama: Yüzde 25 Kira Sınırlaması Kalkıyor mu?

Cevdet Yılmaz’dan Çok Önemli Açıklama: Yüzde 25 Kira Sınırlaması Kalkıyor mu?
Kira artışlarına getirilen yüzde 25 sınırlaması konusunda gündemdeki yerini koruyor.

Kira Zammı Sınırının Geleceği

Kira artışlarına getirilen yüzde 25 sınırlaması konusunda gündemdeki yerini koruyor. Kiralık konut piyasasında yaşanan fahiş artışların ardından getirilen bu sınır, hem ev sahipleri hem de kiracılar tarafından yakından takip ediliyor. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, bu konuda önemli bir açıklamada bulundu.

Sosyal Konut İnşaatlarına Hız Verilecek

Yılmaz, konut sorununun çözümüne yönelik olarak, daha fazla sosyal konut üretimi yapılacağını belirtti. Afet riskini göz önünde bulundurarak büyük bir kentsel dönüşüm programının hayata geçirildiğini ifade eden Yılmaz, bu sayede konut arzının artırılacağını ve sorunların çözüleceğini vurguladı. İlk konut alımlarının ve yeşil dönüşümle efektif konut yapılanmasının önemine dikkat çekti.

Yüzde 25 Zam Sınırı Değerlendirmesi

Kira artışlarına getirilen yüzde 25 sınırının devam edip etmeyeceği konusunda Cumhurbaşkanı Yardımcısı, bu uygulamanın inflasyonist dönemlerde kiracıları korumak amacıyla getirildiğini hatırlattı. Şu an için uygulamanın sona ermesi ya da devamı yönünde alınmış bir karar olmadığını belirten Yılmaz, uygulamanın Temmuz ayına kadar süreceğini söyledi. Bu dönem yaklaştığında yapılacak değerlendirmeyle, enflasyonun durumu, kiraların geldiği nokta ve vatandaşın ihtiyaçları göz önünde bulundurularak karar verileceğini aktardı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.