Ağrı
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
-1°
Karaköse Haber | Muş | Bulanık Kaymakamı Koşansu, süt üreticileriyle buluştu

Bulanık Kaymakamı Koşansu, süt üreticileriyle buluştu

Muş’un Bulanık ilçesinde Kaymakam Ömer Övünç Koşansu, süt üreticilerini ziyaret ederek sorunlarını dinledi ve projeler hakkında bilgi aldı. Kaymakam Koşansu, Esenlik, Arakonak ve Adıvar köyleri ile Yoncalı beldesinde üreticilerle bir araya geldi.

Muş’un Bulanık ilçesinde Kaymakam Ömer Övünç Koşansu, süt üreticilerini ziyaret ederek sorunlarını dinledi ve projeler hakkında bilgi aldı. Kaymakam Koşansu, Esenlik, Arakonak ve Adıvar köyleri ile Yoncalı beldesinde üreticilerle bir araya geldi.

KAYNAK: Anadolu Ajansı

Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı’nın (DAKA) desteğiyle yürütülen Süt Soğuk Zincir Projesi’nden yararlanan çiftçilerle görüşen Kaymakam Koşansu, projeyi daha işlevsel hale getirmek için el birliğiyle çalışılması gerektiğini belirtti.

Koşansu, ilçenin tarım ve hayvancılık potansiyeline dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı:
“DAKA’nın desteğiyle hayata geçirdiğimiz projeyi elbirliğiyle daha verimli bir hale getireceğiz. İlçemizde 7 köy ve beldelerimizde toplam 28 ton kapasiteli süt toplama üniteleri bulunuyor. Çiftçilerimizin bu projeyi sahiplenmesini ve üretim süreçlerinde aktif rol almasını istiyoruz. İlçemize özgü bir marka oluşturmayı hedefliyoruz. Tarımsal üretimi katma değere dönüştürmek ve farklı projeler geliştirmek için çiftçilerimizle istişareye devam edeceğiz.”

"Nitelikli Projeler Geliştiriyoruz"

DAKA İl Koordinatörü Fuat Özkan ise projelerin sürdürülebilirliğine vurgu yaparak, “İlçemizde tarım ve hayvancılığı geliştirmek adına nitelikli projeler üzerinde çalışıyoruz. Çiftçilerimizin ürettikleri ürünlerin hak ettikleri değeri görmesi önceliğimiz. Süt Soğuk Zincir Projesi’nin başarılı olması için dört yıldır çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...