Bitlisli Kadınlar, Kurslarla Yeteneklerini Keşfediyor: Mesleklerine Yön Veriyorlar

Bitlisli Kadınlar, Kurslarla Yeteneklerini Keşfediyor: Mesleklerine Yön Veriyorlar
Bitlis'te Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından düzenlenen kurslara katılan kadınlar, gelecekte çocuklarına daha iyi bir yaşam sağlayabilmek amacıyla meslek edinmeye yöneliyorlar.

Bitlis'te Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından düzenlenen kurslara katılan kadınlar, çocuklarının geleceği için yeni meslekler öğreniyor.

Eğitim sürecinde ustalaşan kadınlar, artık kendi branşlarında eğitmenlik yaparak diğer kadınların da meslek sahibi olmalarına destek oluyorlar.

Üç çocuk annesi Mihriban Koçyiğit, çocuklarının geleceği için kuaförlük mesleğini öğrenmeye karar verdiğini belirtti.

Mesleğini öğrendikten sonra kendi iş yerini açmayı hedeflediğini dile getiren Koçyiğit, "Çocuklarımın iyi bir geleceği olması için uğraşıyorum. Özellikle kızımın kendi ayakları üzerinde durabilmesi için çabalıyorum." şeklinde konuştu.

Usta Öğretici Yağmur Avkan ise Halk Eğitimi Merkezi'nde makine ve el sanatları teknolojisi kursuna katılarak mesleğinde ilerlediğini söyledi.

Şimdi ise kendi alanında yeni kursiyerlere eğitim verdiğini belirten Avkan, "Ekonomik özgürlüğümü kazanmak ve çocuklarıma iyi bir örnek olmak için buradayım. Onların da kendi ekonomik özgürlüklerini kazanmalarını istiyorum." şeklinde konuştu.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.