BES'te Emeklilikte Yeni Dönem! Yüz Binlerce Kişi Ek Gelir Elde Ediyor
Bireysel Emeklilik Sistemi'nde (BES) emeklilik hakkı kazananların sayısı 487 bini aştı. Sistemde 10 yılını tamamlayıp 56 yaşını dolduran katılımcılar, birikimlerini toplu olarak alabilecekleri gibi düzenli ödeme seçeneğiyle SGK emekli maaşlarına ek gelir elde edebiliyor.
Haberin Özeti
- • BES'e olan ilgi artarken, emeklilik hakkı kazanan katılımcı sayısı 487 bin 118'e ulaştı. Sistemde en az 10 yıl kalan ve 56 yaşını dolduranlar, birikimlerini toplu para veya aylık ödeme şeklinde değerlendirebiliyor. 2026'nın ilk yarısında BES'teki fon büyüklüğü 2,4 trilyon lirayı aşarken, devlet katkısının tamamından yararlanabilmek için hem 10 yıl sistemde kalma hem de 56 yaş şartının birlikte sağlanması gerekiyor. Ayrıca çocuklar adına açılan BES hesaplarına olan ilgi de artmayı sürdürüyor.
Sistemde Biriken Fonlar Rekor Seviyeye Ulaştı
BES'e olan ilginin artmasıyla birlikte sistemdeki toplam fon büyüklüğü de yükselmeye devam ediyor. 2026 yılının ilk altı ayında fon büyüklüğü 2,4 trilyon liranın üzerine çıktı.
Katılımcıların emeklilik döneminde alacağı ödeme miktarı; sisteme yatırılan katkı payı, devlet katkısı, fonların yatırım performansı ve seçilen ödeme planına göre farklılık gösteriyor.
Bakmadan Geçme
Patnos’ta besicinin sonbahar mesaisi başladı
Kaymakam Korkusuz, Dörmüş ailesinin evine konuk oldu
Kaymakam Coşkun ve Başkan Sayan, İsaabat Köyü’nde vatandaşları dinledi
Ağrı’da yakılan lastiklerin alevleri ağaçlık alana sıçradı
Kızılay gönüllüleri Ağrı'da kırmızı ışığı hayat kurtaran eğitime çevirdi
Ağrı’da dağcılar ne giyeceğini şaşırdı!