ATSO seçimlerinde son durum: Seçim yeri değişti, pusula renkleri belli oldu
Ağrı Ticaret ve Sanayi Odası'nın 4 Ekim'de yapılacak seçimleri İbrahim Çeçen İlkokulu'nda gerçekleştirilecek kura çekiminde Mehmet Erat'ın listesi beyaz, Saim Alpaslan'ın temsil ettiği liste ise mavi pusulayı aldı.
Haberin Özeti
- • Ağrı Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) seçimleri 4 Ekim 2026 tarihinde İbrahim Çeçen İlkokulu'nda gerçekleştirilecek.
- • Seçim kura çekiminde Mehmet Erat'ın listesi beyaz, Saim Alpaslan'ın temsil ettiği liste ise mavi pusula rengini aldı.
- • ATSO Meclis üyesi sayısı, meslek gruplarındaki üye artışları nedeniyle 22'den 26'ya yükselecek.
Ağrı Ticaret ve Sanayi Odası’nda (ATSO) 4 Ekim 2026 tarihinde gerçekleştirilecek meslek komitesi ve meclis üyeliği seçimleri öncesinde önemli ayrıntılar netleşmeye başladı. Seçimin yapılacağı adres değişirken, bugün İl Seçim Kurulu’nda gerçekleştirilen kura çekimiyle listelerin pusula renkleri de belirlendi.
Daha önceki seçimlerden farklı olarak bu yıl sandıklar ATSO hizmet binasında kurulmayacak. Seçimlerin Ağrı merkez Fırat Mahallesi’nde bulunan İbrahim Çeçen İlkokulu’nda gerçekleştirileceği bildirildi.
Beyaz ve mavi listeler yarışacak
Seçim öncesinde bugün İl Seçim Kurulu’nda oy pusulalarının renklerinin belirlenmesi amacıyla kura çekimi gerçekleştirildi.
Paylaşılan bilgilere göre kura sonucunda Mehmet Erat’a ait liste beyaz, Saim Alpaslan’ın temsil ettiği liste ise mavi pusulayla seçime girecek.
Daha önce ATSO başkanlığı için adaylığını açıkladığı belirtilen Önder Aslan’ın ise bugün gerçekleştirilen kura çekimine katılmadığı bildirildi.
Meclis üyesi sayısı 22’den 26’ya çıkacak
Bu seçimlerde ATSO Meclisinin yapısında da değişiklik yaşanacak. Verilen bilgilere göre bazı meslek gruplarında üye sayılarının artması nedeniyle seçilecek meclis üyesi sayıları yeniden şekillendi.
Buna göre 2, 4, 8 ve 9 numaralı meslek grupları, üye sayılarındaki artış nedeniyle üçer meclis üyesi seçecek. 1, 5 ve 7 ve 10 numaralı meslek grupları ikişer; 3 ve 6 numaralı meslek grupları ise üçer meclis üyesiyle temsil edilecek.
Bu değişiklikle birlikte önceki dönemde 22 üyeden oluşan ATSO Meclisinde yeni dönemde 26 meclis üyesinin yer alacağı belirtildi.
4 Ekim’de sandık başına gidecek ATSO üyeleri, önce kendi meslek gruplarındaki temsilcilerini belirleyecek. Seçim sürecinin ardından oluşacak yeni meclisle birlikte odanın yeni dönem yönetim organlarının belirlenmesine yönelik süreç devam edecek.
Bakmadan Geçme