Ankara ve İstanbul’da Pide Fiyatları Açıklandı!

Ankara ve İstanbul’da Pide Fiyatları Açıklandı!
Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı'nın açıklamalarına göre, ülkemizdeki pide fiyatlarına ilişkin yeni bir yapılandırma söz konusu.

Türkiye genelinde fırıncıların çatı kuruluşu olan Türkiye Fırıncılar Federasyonu'nun lideri, Halil İbrahim Balcı, Ramazan ayının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan pidenin fiyatlarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Balcı'nın ifadelerine göre, bu yıl pidenin kilogram fiyatı 60 lira olarak belirlendi. Bu fiyatlandırma, Ramazan ayı boyunca Türkiye'nin iki büyük metropolü İstanbul ve Ankara'da uygulanacak. Detaylı fiyat bilgisine göre, 250 gram ağırlığındaki Ramazan pidesi 15 lira, 300 gram ağırlığındaki Ramazan pidesi ise 18 lira fiyat etiketiyle tüketiciye sunulacak.

“Fiyatlar Gayet Makul”

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı'nın açıklamalarına göre, ülkemizdeki pide fiyatlarına ilişkin yeni bir yapılandırma söz konusu. Balcı, özellikle Ramazan ayının vazgeçilmez lezzeti olan pidenin kilogram fiyatının 60 lira olarak belirlendiğini duyurdu. Bu yeni fiyatlandırma, İstanbul ve Ankara başta olmak üzere birçok ilde farklı gramajlarda uygulanacak. Örneğin, 250 gram pide 15 lira, 300 gram pide ise 18 lira fiyat etiketiyle satışa sunulacak.

Ayrıca Balcı, Türkiye'nin farklı bölgelerinde pide fiyatlarının nasıl şekilleneceğine dair de bilgi veriyor. Ankara ve Antalya'da 250 gram pide 15 TL, İzmir'de ise 300 gram pide 18 TL'den satılacak. İstanbul'un çeşitli ilçelerinde ise 250 gram pide 15 TL, 330 gram pide 20 TL ve 500 gram pide 30 TL olarak belirlenmiş durumda. Bu fiyatlandırma çerçevesinde, esnafın vatandaşların taleplerine göre üretim yapabileceği belirtiliyor. Türkiye genelinde ise pidenin kilogram fiyatının 60 TL'yi geçmeyeceği ifade ediliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.