Akaryakıta çifte indirim geliyor… İndirim oranı ne kadar?

Akaryakıta çifte indirim geliyor… İndirim oranı ne kadar?
Enerji Piyasası Denetleme Kurumu (EPDK), motorin ve benzinin litre fiyatında indirim yapılacağını duyurdu. Rafineri marjından karşılanmak üzere yapılan indirim, yarından itibaren pompa fiyatlarına yansıtılacak.

EPDK'nın aldığı karara göre, motorinin litre fiyatında 1 lira 10 kuruş, benzinin litre fiyatında ise 76 kuruş indirim uygulanacak. Bu indirimler, tüketicilere doğrudan yansıtılacak ve akaryakıt fiyatlarında düşüş sağlanacak.

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, uluslararası ve yurt içi piyasalardaki fiyat hareketlerini yakından takip ettiklerini ve bu avantajların tüketicilere yansıtılması için rafinerilere gerekli talimatları verdiklerini belirtti. Bu adımın, ithal ham petrol ve işlenmiş ürünlerdeki fiyat avantajlarını tüketicilere aktarmak adına atıldığını vurguladı.

İstanbul'da güncel pompa fiyatlarına bakıldığında, benzinin litresinin ortalama 41,22 lira, motorinin ise litre fiyatının 43,10 lira olduğu görülüyor.

Türkiye'de akaryakıt fiyatları, gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle hesaplanıyor. Gümrüksüz rafineri fiyatı ise Akdeniz-İtalyan piyasasındaki günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük dolar kuru takibiyle belirleniyor.

EPDK'nın aldığı bu kararın, tüketicilere akaryakıt fiyatlarında önemli bir rahatlama sağlayacağı ve günlük yaşamı olumlu yönde etkileyeceği bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.