Ağrı'da Yasaklı Yayla Kalmadı

Ağrı'da Yasaklı Yayla Kalmadı
AK Parti Ağrı Merkez İlçe Başkanı Ömer Tahtalı, 2023 yılı itibariyle il sınırları içerisinde yasaklı yayla kalmadığını duyurdu.

AK Parti Ağrı Merkez İlçe Başkanı Ömer Tahtalı, 2023 yılı itibariyle il sınırları içerisinde yasaklı yayla kalmadığını duyurdu.

Karakösehaber internet sitemize açıklamalarda bulunan AK Parti Ağrı Merkez İlçe Başkanı Ömer Tahtalı, yasaklı yaylaların kaldırılmasının Ağrı'da hayvancılık yapan çiftçiler için büyük bir avantaj sağladığını belirterek, “Artık hayvanlar, otlatma sezonu boyunca daha geniş ve verimli alanlarda serbestçe otlatılabiliyor. Bu durum, hayvanların daha iyi beslenmesi ve dolayısıyla verimliliğin artması anlamına geliyor. Yasaklı yaylaların kaldırılması, bölgede hayvancılıkla uğraşan çiftçiler tarafından da sevinçle karşılandı. Çiftçiler, bu sayede hayvanlarını daha rahat bir şekilde otlatabildiklerini ve bu durumun hayvan sağlığına olumlu yansıdığını söylediler” ifadelerini kullandı.

tah2.jpeg

2023 yılında yasaklı yaylanın kalmamasının çiftçilere geniş otlak alanlarının kapılarını açtığını kaydeden Başkan Tahtalı “Bu alanlarda hayvanların serbestçe otlatılması, hem hayvanların hareket alanını genişletti hem de doğal otlaklardan daha fazla yararlanılmasını sağladı. Yasaklı yaylaların kaldırılması, sadece hayvancılık faaliyetlerini değil, aynı zamanda bölgesel ekonomiyi de olumlu yönde etkiledi. Daha geniş alanlarda otlatma imkanı, hayvancılıktan elde edilen verimi artırarak, çiftçilerin gelir seviyesini yükseltti. Bu gelişme, bölgedeki ekonomik kalkınmaya da önemli katkılar sağladı” şeklinde konuştu.

tah.jpeg

tah3.jpeg

Kaynak:Demet Demir

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.