Ağrı’da yağışlar sonrası Taşlıçay deresi coştu mahalleliyi korku sardı

Ağrı’da şehir merkezinden geçen Taşlıçay deresi son yağışların ardından adeta coştu. Derenin debisini. Yükselmesi ile mahalleliyi korku sardı.

Ağrı’da şehir merkezinden geçen Taşlıçay deresi son yağışların ardından adeta coştu. Derenin debisini. Yükselmesi ile mahalleliyi korku sardı.

Ağrı’da yaklaşık 10 gündür devam eden sağanak yağışların ardından dere ve akarsular adeta çıldırdı. Şehir merkezinden geçen ve millet bahçesinin olduğu bölgede yapılan sete çalışmalarına rağmen sel suları tehlike oluşturuyor.

b757e60d-a3cf-4a27-8f50-d201201d40ec.jpeg

Cumaçay bölgesinden gelen akarsu ve sel sularının oluşturduğu taşkın bölgede su debisini yükseltirken, Fırat Mahallesi halkı ise geceyi korku ile geçiriyor.

Su seviyesinin daha fazla artarak taşmasından korkan mahalle halkı sokaklarda dolaşarak su seviyesinin normale dönmesini bekliyor.

c93ab225-e55c-4edc-b2fe-44dd083115c8.jpeg

Yağışların ardından oldukça tedirgin olduklarını belirten Mahalle sakini Recep Kaya “Dere suları evlerimizin kenarından geçiyor. Su seviyesinin yükselmesinden korkuyoruz. Bu nedenle evlerimizde uyumaya korkuyoruz” ifadelerini kullandı.

d852c38c-a519-4d5c-b7b5-d49db19da10f.jpeg

Kaynak:Demet Demir

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum