Ağrı'da tadilat molozları tepki çekiyor

Ağrı'da tadilat molozları tepki çekiyor
Ağrı’da yaz aylarının gelmesiyle birlikte ev ve iş yerlerinde başlatılan tadilat çalışmaları sonrası molozların ortalığa dökülmesi nedeniyle vatandaşların tepkisine neden oluyor.

Ağrı’da yaz aylarının gelmesiyle birlikte ev ve iş yerlerinde başlatılan tadilat çalışmaları sonrası molozların ortalığa dökülmesi nedeniyle vatandaşların tepkisine neden oluyor. Şehirde pek çok noktada rastlanan inşaat atıkları, çevre kirliliği ve güvenlik sorunları oluşturuyor.

Ağrı Belediye Başkanı Hazal Aras, yaşanan bu olumsuzluklara dikkat çekerek vatandaşları sorumlu davranmaya çağırdı. Başkan Aras, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, tadilat çalışmalarının ardından ortaya çıkan molozların gelişi güzel çevreye bırakılmaması gerektiğini vurguladı.

moloz1.jpeg

Başkan Hazal Aras, “Yaz aylarında artan tadilat çalışmaları ile birlikte ne yazık ki sokaklarımızda ve caddelerimizde moloz yığınları oluşmaya başladı. Bu durum hem çevre kirliliğine neden oluyor hem de vatandaşlarımızın günlük yaşamını olumsuz etkiliyor. Herkesin bu konuda duyarlı olmasını rica ediyoruz. Moloz ve inşaat atıklarının belirlenen noktalara bırakılması gerekmektedir,” dedi.

Ağrı Belediyesi, molozların uygun bir şekilde bertaraf edilmesi için belirli alanlar ve konteynerler tahsis etmiş durumda. Ancak, bu konuda yeterli bilincin oluşmaması ve molozların gelişi güzel dökülmesi şehirde görüntü kirliliği oluşturdu.

moloz.jpeg

Belediye Başkanı Aras, bu tür olumsuzlukların önüne geçmek için denetimlerin artırılacağını ve kurallara uymayanlara cezai işlem uygulanacağını belirtti. Başkan Aras son olarak şunları ekledi: “Şehrimizi temiz ve yaşanabilir kılmak hepimizin sorumluluğunda. Bu yaz tadilat yapacak olan tüm vatandaşlarımızdan, molozlarını belirlenen alanlara bırakmalarını ve çevre temizliğine özen göstermelerini rica ediyorum. Birlikte daha güzel bir Ağrı için çalışalım.” dedi.

Kaynak:Demet Demir

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.