Ağrı’da Süt Üretimi Üç Yılda Dalgalı Seyir İzledi

Ağrı’da Süt Üretimi Üç Yılda Dalgalı Seyir İzledi
Ağrı Süt Üreticileri Birliği kentteki süt üretiminin son üç yılda dalgalı bir seyir izlediğini açıkladı.

Ağrı Süt Üreticileri Birliği kentteki süt üretiminin son üç yılda dalgalı bir seyir izlediğini açıkladı.

Karakösehaber internet sitemize açıklamalarda bulunan Ağrı Süt Üreticileri Birliği, Ağrı Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün açıkladığı verilere göre, süt üretiminin 2021 yılında 396.700 ton olarak gerçekleştiği belirtilerek, “Bu rakam, 2022 yılında hafif bir düşüşle 384.273 tona geriledi. 2023 yılına gelindiğinde ise üretim miktarı, 387.435 ton olarak kaydedildi. Süt üretiminde 2021 yılından 2022 yılına geçerken %3,14 oranında bir düşüş yaşandı. Ancak 2023 yılında üretim, bir önceki yıla göre %0,82 oranında yeniden artış gösterdi. Bu veriler, üretimdeki dalgalanmaların dikkat çekici olduğunu ortaya koyuyor” dediler.

Süt üretimindeki bu dalgalanmaların çeşitli faktörlere bağlı olduğuna vurgu yapan Süt Üreticileri Birliği yetkilileri “Özellikle 2022 yılında yaşanan düşüş, yem maliyetlerindeki artış ve iklimsel faktörlerden kaynaklanıyor. 2024 ve sonrasında süt üretiminin istikrar kazanmasını bekliyoruz. Süt üretiminde verimliliği artırmak amacıyla modern tarım teknikleri ve sürdürülebilir uygulamalar önemlidir. Ayrıca, çiftçilere yönelik destek programları devam edecek ve yeni projeler hayata geçirilecek. Üreticilere yönelik teknik destekler, süt verimliliğini ve kalitesini artırmada önemli rol oynayacak. Bu kapsamda, bölgedeki süt üreticilerinin bilinçlendirilmesi ve modern tekniklerin kullanılması teşvik edilmelidir” diye konuştular.

Süt üretiminde kaydedilen verilerin Ağrı’nın tarım ve hayvancılık potansiyelini bir kez daha ortaya koyduğunu dile getiren uzmanlar, “Üç yıllık süreçte yaşanan dalgalanmalara rağmen, süt üretiminin bölge ekonomisine sağladığı katkı büyük önem taşıyor. Üretimin sürdürülebilir hale getirilmesi ve artırılması, Ağrı’nın tarım ve hayvancılık sektöründe daha da güçlenmesini sağlayacaktır. Ağrı Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün verileri, bölgedeki süt üretiminin gelecekte daha da iyileştirilmesi için atılacak adımların önemini bir kez daha vurguladı. Bu süreçte üreticilere sağlanacak destekler ve uygulanacak politikalar, üretimin sürdürülebilirliğini sağlamak adına kritik rol oynayacak” şeklinde konuştu.

Kaynak:Demet Demir

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.