Ağrı’da Ramazan öncesi içli kete mesaisi

Ağrı’da Ramazan öncesi içli kete mesaisi
Ağrı'da, ramazan ayında sofralarda yerini alan ve tok tuttuğu için her hanede tüketilen içli keteler, özellikle sahur sofralarına lezzet katıyor.

Ağrı'da, ramazan ayında sofralarda yerini alan ve tok tuttuğu için her hanede tüketilen içli keteler, özellikle sahur sofralarına lezzet katıyor.

Ramazan ayıyla birlikte içli keteler, Ağrılı vatandaşlar arasında popülerlik kazanıyor. Özellikle tok tutmasıyla bilinen bu lezzetli yiyecek, sahur sofralarında sıkça tercih ediliyor. Kentteki fırıncılar, bu artan talebi karşılamak için şimdiden yoğun mesai harcıyor.

Sahurda içli keteye olan talebin her geçen gün arttığını dile getiren fırıncılar, “Ağrı'daki fırıncılar olarak ramazan ayı boyunca içli keteleri yetiştirmek için ekstra çaba sarf ediyoruz. İçli kete, içerisine konulan kavrulmuş helva ile özgün bir lezzet sunuyor ve bu da vatandaşların tercih sebeplerinden biri oluyor” dediler.

kete5.jpg

Diğer İllere Kargo ile Gönderiliyor:

Ağrı'da üretilen içli ketelerin sadece Ağrı'da değil, aynı zamanda diğer illerdeki müdavimlere de ulaştırıldığını söyleyen fırıncılar, “Özellikle diğer şehirlerde yaşayan Ağrılılar, içli keteyi özlem gidermek için kargoyla bu lezzeti evlerine getirtiyorlar. Bu da içli ketenin Ağrı'dan taşıdığı lezzetin ve kültürün başka şehirlere de yayılmasını sağlıyor. İçli kete, sadece bir yiyecek değil, aynı zamanda Ağrı'nın geleneksel tatlarından biri olarak kabul ediliyor. Ramazan ayında sofraların vazgeçilmezi haline gelen içli kete, bu özelliğiyle Ağrı mutfağının önemli bir parçasını oluşturuyor” ifadelerini kullandılar.

Kaynak:DEMET DEMİR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum