Ağrı’da bomba siyasi kulisler! Kimler nereden aday olacak?

Ağrı’da bomba siyasi kulisler! Kimler nereden aday olacak?
Günlerdir merakla beklenen AK Parti ilçe adaylarında durum netleşti. AK Parti Cumartesi günü adaylarını resmen açıklayacak.

Günlerdir merakla beklenen AK Parti ilçe adaylarında durum netleşti. AK Parti Cumartesi günü adaylarını resmen açıklayacak.

KARAKÖSE HABER ÖZEL Ağrı’da merkezde Mehmet Salih Aydın ile yola çıkan, AK Parti’de ilçe adayları belli oldu. Hamur, Eleşkirt ve Taşlıçay’da mevcut adaylar ile devam kararı çıkarken, Tutak’ta mevcut başkan Bülent Duru’nun yerine Fevzi Sayan aday olarak açıklandı. Doğubayazıt’ta Aday Cengiz Çelik, Diyadin’de Rıfat Polat Patnos’ta ise Abdulhalik Taşkın aday olarak gösterildi. Eleşkirt’e bağlı beldelerde mevcut adaylar devam ederken, Patnos’a bağlı Dedeli Beldesinde AK Parti Adayı önceki Başkan Veysi Durak oldu.

Güçlü Adaylar başka partilere geçiyor

AK Parti’nin adaylarının açıklanması ile birlikte ilçelerde kendilerine yer verilmeyen güçlü adayların başka partilerden aday olmaları bekleniyor. En büyük rekabet Hamur ve Taşlıçay’da yaşanacak. Uzun süre aday belirleme noktasında halef ve selef başkanlar arasında kalan AK Parti’nin mevcut adaylarla devam kararı sonrası bu ilçelerde siyaset kazanı kaynamaya başladı. Taşlıçay Eski Belediye Başkanı olan İsmail Taşdemir ve M.Nuri Samancı’nın adaylığı konuşulurken, bu isimlere çok sayıda partiden teklif geldiği biliniyor. Eski başkan İsmail Taşdemir’in DEVA Partisi ile dirsek temasında olduğu ve adaylığının önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor.

Hamur’da İsmet Aslan aday olacak mı?

Hamur’da en çok konuşulan isimlerden biri olan Hamur Eski Belediye Başkanı İsmet Aslan, geçtiğimiz seçimleri az sayıda oyla kıl payı kaybetmişti. Bu seçimlerde de AK Parti’den Aday Adayı olan İsmet Aslan’ın seçimlere girmesine kesin gözüyle bakılıyor. Kendisine çok sayıda teklif gelen İsmet Aslan’ın Yeniden Refah Partisi’ne sıcak baktığı belirtiliyor.

Tutak’ta mevcut başkan hangi partiye geçecek?

Şuan Tutak Belediye Başkanı olan ve kendisine AK Parti’den adaylık verilmeyen Tutak Belediye Başkanı Bülent Duru’nun seçimlerde başka bir partiden aday olması bekleniyor. Geçtiğimiz seçimlerde Büyük Birlik Partisi’nden seçilen ve kazanan Duru, daha sonra AK Parti’ye geçmişti. Duru’nun da birçok partiden teklif aldığı biliniyor. Şuan için en Duru’nun tavrı belli olmazken, DEVA Partisi’nin bu konuda bir adım önde olduğu belirtiliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.