Ağrı
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
-1°
Karaköse Haber | Ağrı | Ağrı dahil 29 ilde operasyon: 110 kişi tutuklandı

Ağrı dahil 29 ilde operasyon: 110 kişi tutuklandı

Ağrı’nın da aralarında olduğu 29 ilde düzenlenen operasyonlarda 110 kişi tutuklandı.

Ağrı’nın da aralarında olduğu 29 ilde düzenlenen operasyonlarda 110 kişi tutuklandı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Jandarma ekiplerince 29 ilde son iki haftada gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonlarına ilişkin detayları kamuoyuyla paylaştı. Bakan Yerlikaya’nın açıklamasına göre, geniş kapsamlı operasyonlarda 1 ton 628 kilogram uyuşturucu madde ile 750 bin 238 adet uyuşturucu hap ele geçirilerek toplum sağlığının zarar görmesinin önüne geçildi.

Operasyonlarda 345 şüpheli yakalanırken, bu kişilerden 110’u tutuklandı. Ayrıca 59 şüpheli hakkında adli kontrol kararı verildiği, diğer şüphelilerle ilgili işlemlerin ise sürdüğü bildirildi.

Cumhuriyet Başsavcılıklarının koordinesinde, Jandarma Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ve İl Jandarma Komutanlıklarının ortak çalışmasıyla yürütülen operasyonlar; Antalya, Denizli, Aydın, İstanbul, Mardin, Diyarbakır, Van, Şanlıurfa, Tekirdağ, Çorum, Adana, Ağrı, Gaziantep, Kocaeli, Kırıkkale, Hakkari, Manisa, Ordu, Düzce, Isparta, Kayseri, Sakarya, Samsun, Afyonkarahisar, Malatya, Hatay, Ankara, Kastamonu ve Aksaray’da eş zamanlı olarak gerçekleştirildi.

Toplam 2 bin 430 narkotik ve asayiş ekibinin yanı sıra 6 bin 75 personelin katıldığı operasyonlarda analiz ve takip timleri de aktif rol aldı.

Uyuşturucuyu “insanlığın en büyük düşmanı” olarak niteleyen Bakan Yerlikaya, gençleri zehirlemeye çalışan suç örgütlerine karşı mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini vurguladı ve operasyonlarda görev alan tüm ekiplere teşekkür etti.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...