Ağrı Türküsü "Altını Sarraf Bilir”

Ağrı Türküsü "Altını Sarraf Bilir”
Ağrı’nın birbirinden güzel türkülerini sizlerle buluşturmaya ve içeriklerini sizlerle buluşturmaya devam ediyoruz. Bugün ki türkümüz "Altını Sarraf Bilir"

Ağrı’nın birbirinden güzel türkülerini sizlerle buluşturmaya ve içeriklerini sizlerle buluşturmaya devam ediyoruz. Bugün ki türkümüz "Altını Sarraf Bilir"

Aşkın ve içsel güzelliklerin derinliğine ulaşan İsmet Koçkar'ın "Altını Sarraf Bilir" adlı şarkısı, dinleyicilere duygu dolu bir yolculuk sunuyor. Sözleriyle aşkın inceliklerini ve kalplerin gizemini işleyen şarkı, tınısıyla da dinleyenleri etkisi altına alıyor.

İsmet Koçkar'ın "Altını Sarraf Bilir" adlı şarkısı, aşkın derinliklerine ve kalplerin sırlarına dokunan dokunaklı bir hikaye sunuyor. Şarkıdaki "Altını sarraf bilir, güzeli soran bilir" dizeleri, aşkın ve güzelliğin gerçek değerini vurgularken, "İkimizin kalbini ancak bir Allah bilir" sözü ise kalpler arasındaki bağı ve bu bağın yalnızca Allah tarafından bilinebileceğini anlatıyor.

Aşkın İfadesi: Göz Kırpma ve Jestler

Müzikseverler, şarkının nakaratında geçen "Kaş oynasın göz ile, yandı yürek göz ile" dizelerinin aşkın en ufak jestlerle bile ifade edilebildiğini ve kalplerin bu jestlerle coştuğunu anlatıyor. İsmet Koçkar’ın bu dizelerle aşkın ve tutkunun gözler aracılığıyla nasıl ifade edildiğini dinleyicilere aktardığını söyleyen müzik severler, “Şarkının son bölümünde geçen "Dalda limon ağacı, insafsız bana acı, bu derdi senden aldım, sensin bunun ilacı" dizeleri, aşkın içsel zenginliklerde ve doğanın güzelliklerinde bulunabileceğini vurguluyor. İsmet Koçkar, doğanın sunduğu huzurun ve içsel dinginliğin aşk acılarına şifa olabileceğini dinleyicilere hissettiriyor” dediler.

Kaynak:YASEMİN SALMAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.