Ağrı semalarında gençlerin hayali kanatlandı
Ağrı'da Valilik koordinasyonunda hayata geçirilen 'Yamaç Paraşütü ile Ağrı'yı Keşfet Projesi' kapsamında eğitim alan 50 genç, pilotluk lisansı kazanarak şehrin doğal güzelliklerini gökyüzünden keşfetmeye başladı.

Uçuşlar sırasında köyün ilkokul öğrencileri de eğitim alanını doldurdu. Çocukların pilot adaylarını alkışlarla desteklemesi, programa ayrı bir renk kattı. Paraşütlerin gökyüzünde bıraktığı renkli izler, hem köy halkını hem de izleyenleri büyüledi.
Gençlik lideri ve proje katılımcılarından Cihangir Aslan, 50 kişinin eğitim aldığını belirterek, “Başlangıç seviyesinde P1 ve P2 eğitimlerini tamamladık. Bu süreç bizim için sadece bir başlangıç. Ağrı Dağı başta olmak üzere keşfedilmeyi bekleyen birçok dağımız var. Bu eğitimle birlikte hem bu güzellikleri havadan keşfedeceğiz hem de bölgemizde turizmi ve bu sporu tanıtacağız. Ağrı’da ilk kez böyle bir eğitim gerçekleştiriliyor” dedi.
Bakmadan Geçme





