• Haberler
  • Ağrı
  • Ağrı Dağı eteklerindeki meyve bahçesi ilçeye umut oluyor

Ağrı Dağı eteklerindeki meyve bahçesi ilçeye umut oluyor

Doğubayazıt Kaymakamı Mustafa Ayvat, Ağrı Dağı eteklerinde oluşturulan meyve bahçesini ziyaret ederek hasat çalışmalarına katıldı ve üretimin ilçe ekonomisi ile turizmine sunduğu katkıya dikkat çekti.

WhatsApp

AĞRI KARAKÖSE HABER WhatsApp Kanalını Takip Et

En güncel haberler için bizi WhatsApp kanalımızdan takip edin!

WhatsApp TAKİP ET

Haberin Özeti

  • Doğubayazıt Kaymakamı Mustafa Ayvat, Ağrı Dağı eteklerinde Kadir Ardin tarafından kurulan meyve bahçesini ziyaret ederek hasat çalışmalarına katıldı.
  • Kaymakam Ayvat, bahçenin ilçe ekonomisine, tarımsal üretime ve turizme sağladığı katkıyı takdir ederek bu tür girişimlerin destekleneceğini belirtti.
  • Doğubayazıt'ın doğal güzellikleriyle iç içe olan bu meyve bahçesi, son yıllarda ziyaretçilerin ilgisini çekerek bölgenin tanıtımına değer katıyor.

Doğubayazıt'ta tarımsal üretim ve kırsal kalkınmaya örnek gösterilen yatırımlardan biri olan Ağrı Dağı eteklerindeki meyve bahçesi, hasat döneminde önemli bir ziyarete ev sahipliği yaptı. Doğubayazıt Kaymakamı Mustafa Ayvat, ilçede girişimci Kadir Ardin tarafından oluşturulan meyve bahçesini ziyaret ederek hasat çalışmalarına katıldı.

Bahçede incelemelerde bulunan Kaymakam Ayvat, yetiştirilen meyveler, üretim süreci, bahçenin kapasitesi ve yürütülen çalışmalar hakkında Kadir Ardin'den bilgi aldı. Hasada da katılan Ayvat, üreticilerle sohbet ederek emeklerinden dolayı teşekkür etti.

Ağrı Dağı'nın eteklerinde oluşturulan meyve bahçesinin hem tarımsal üretime hem de bölgenin tanıtımına önemli katkılar sunduğunu belirten yetkililer, doğal güzelliklerle iç içe bulunan bahçenin son yıllarda ziyaretçilerin de ilgisini çektiğini ifade etti.

Doğubayazıt'ın sahip olduğu doğal ve tarihi zenginliklerin tarım yatırımlarıyla desteklenmesinin ilçe ekonomisine yeni fırsatlar sunduğunu belirten Kaymakam Ayvat, üretimin artırılması ve kırsal kalkınmanın güçlendirilmesi adına bu tür girişimlerin önemli olduğunu vurguladı.

Doğubayazıt Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Kaymakamımız Sayın Mustafa Ayvat, Ağrı Dağı eteklerinde Kadir Ardin tarafından oluşturulan meyve bahçesini ziyaret ederek hasada katıldı. Bahçenin ilçe turizmi ve ekonomisine sağladığı katkıyı takdir eden Kaymakamımız, Kadir Ardin'e emeklerinden dolayı teşekkür etti. Üretim, istihdam ve kırsal kalkınmaya katkı sağlayan bu tür girişimlerin her zaman desteklenmeye devam edeceğini ifade etti."

Ağrı Dağı eteklerindeki meyve bahçesi ilçeye umut oluyor

Kaymakam Ayvat, tarımsal üretimin geliştirilmesiyle birlikte Doğubayazıt'ın turizm potansiyelinin de daha fazla ön plana çıkacağını belirterek, üreticilerin ortaya koyduğu emeğin hem ilçe ekonomisine hem de bölgenin tanıtımına değer kattığını söyledi.

Ağrı Dağı eteklerindeki meyve bahçesi ilçeye umut oluyor

Karaköse Haber - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme