Ağrı Dağı eteklerinde ot bereketi: Yaylalar yeniden canlandı
Ağrı Dağı eteklerinde bu yıl etkili olan yağışlar yaylalardaki ot verimini artırırken, besiciler hem hayvanlarını daha verimli meralarda otlatıyor hem de üretim sezonunu umutla sürdürüyor.
Haberin Özeti
- • Ağrı Dağı eteklerindeki yaylalar, bu yıl etkili olan bol yağışlar sayesinde yeniden yeşile bürünerek ot verimini önemli ölçüde artırdı. Iğdır'dan Korhan gibi 2 bin-3 bin 500 metre rakımdaki yaylalara çıkan besiciler, hayvanlarını verimli meralarda otlatıp doğal su kaynaklarından faydalanıyor. Yaylacılar, geçen yılki kuraklık sonrası bu bereketi sevinçle karşılarken, altı ay süren hayvancılık ve peynir üretimi gibi günlük hayatlarını sürdürüyorlar.
Yaz tatilini yaylada geçiriyor
Ailesiyle birlikte yaz aylarını yaylada geçiren 8. sınıf öğrencisi Leyla Çakar ise yayla yaşamının kendisi için hem keyifli hem de öğretici olduğunu ifade etti.
Yaz boyunca ailesine destek olduğunu söyleyen Leyla Çakar, koyunların bakımına yardımcı olduğunu, sağım işlerine katıldığını ve okul tatillerini doğayla iç içe geçirdiğini dile getirdi.
Bakmadan Geçme
Tutak Hükümet Konağı yıkılıyor
Kaymakam Ayvat Doğubayazıt'taki Tekstil Fabrikasını ziyaret etti
Patnos'ta Kadınlara Yönelik Hizmetler Masaya Yatırıldı
AGAH futbol turnuvası Doğubayazıt'ta ödül töreniyle sona erdi
TEKNOFEST'te AİÇÜ rüzgârı esti
Doğubayazıt Devlet Hastanesi'nde diyabet eğitimleri aralıksız sürüyor