• Haberler
  • Ağrı
  • Ağrı'da üniversite yönetiminden insani adım: İsrail ürünleri yasaklandı!

Ağrı'da üniversite yönetiminden insani adım: İsrail ürünleri yasaklandı!

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi (AİÇÜ) yönetimi, üniversite yerleşkelerinde etik ve insani sorumluluk anlayışı çerçevesinde önemli bir karar aldı.

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi (AİÇÜ) yönetimi, üniversite yerleşkelerinde yer alan tüm kantin, kafeterya, yemekhane ve satış noktalarında İsrail menşeli ürünlerin satışına ve bulundurulmasına son verdi. Alınan karar, Filistin’de devam eden insani kriz ve Gazze’deki trajedilere dikkat çekmek amacıyla uygulamaya konuldu.

Üniversite yönetimi tarafından yapılan düzenleme kapsamında, kantinlerde ve yemekhanelerde artık İsrail menşeli hiçbir ürün bulunmayacak. Bu adım, sadece ticari bir uygulama değil, aynı zamanda insani ve vicdani bir duruş olarak değerlendiriliyor. AİÇÜ’nün kampüslerinde eğitim gören öğrenciler ve akademik personel, bu uygulamanın yürürlüğe girmesiyle birlikte, üniversite içerisinde etik ve sorumluluk bilincinin güçlendiğini gözlemledi.

Ağrı'da üniversite yönetiminden insani adım: iİsrail ürünleri yasaklandı!

Alınan karar, Filistin meselesinin yalnızca bir coğrafyanın değil, tüm insanlığın ortak sorunu olduğuna dikkat çekiyor. Üniversite kampüslerinde gerçekleştirilen uygulama, öğrencilerde farkındalık oluşturmayı ve insani değerlerin yaşatılmasını hedefliyor. Kantin ve satış noktalarında yapılan denetimler, İsrail menşeli ürünlerin tamamen kaldırıldığını teyit eder nitelikte.

AİÇÜ yönetimi, bu düzenlemenin üniversite politikası olarak sürekli uygulanacağını ve kampüslerdeki tüm satış noktalarında denetimlerin devam edeceğini açıkladı. Uygulama ile birlikte, öğrenciler ve çalışanlar, üniversitenin etik ve vicdani duruşunu doğrudan gözlemleme fırsatı buluyor.

Karaköse Haber - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme