Ağrı'da su kaynakları için kritik toplantı
Ağrı Valisi Önder Bozkurt başkanlığında gerçekleştirilen İl Su Kurulu Toplantısı'nda su yönetimi, taşkın önleme çalışmaları ve çevresel altyapı yatırımları değerlendirildi.
Haberin Özeti
- • Ağrı Valisi Önder Bozkurt başkanlığında toplanan İl Su Kurulu, su yönetimi, taşkın önleme ve çevresel altyapı yatırımlarını değerlendirdi.
- • Toplantıda iklim değişikliği etkileri, artan su ihtiyacı, içme suyu havzalarının korunması ve şebeke kayıplarının azaltılması ele alındı.
- • Vali Bozkurt, suyun stratejik önemini vurgulayarak, kaynakların korunması için kurumlar arası iş birliğinin sürdürüleceğini belirtti.
Ağrı’da su kaynaklarının korunması, sürdürülebilir su yönetiminin sağlanması ve olası taşkın risklerine karşı alınacak tedbirlerin değerlendirilmesi amacıyla İl Su Kurulu Toplantısı düzenlendi.
Ağrı Valisi Önder Bozkurt başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Vali Yardımcısı Malik Çalışır, Su Yönetimi Genel Müdürlüğü Taşkın ve Kuraklık Yönetimi Daire Başkanı Mustafa Dal ile ilgili kurum amirleri katıldı.
Toplantıda, il genelindeki su kaynaklarının mevcut durumu, kaynakların verimli kullanılması ve gelecek yıllara yönelik sürdürülebilir yönetim stratejileri kapsamlı şekilde ele alındı. Özellikle iklim değişikliğinin etkileri ve artan su ihtiyacı karşısında alınması gereken önlemler üzerinde duruldu.
Görüşmelerde, Ağrı’da meydana gelebilecek taşkın ve sel baskınlarına karşı yürütülen çalışmalar da değerlendirildi. Riskli bölgelerde alınan önlemler, devam eden projeler ve kurumlar arası koordinasyon süreçleri hakkında katılımcılara bilgi verildi.
Toplantının gündem maddeleri arasında içme ve kullanma suyu havzalarının korunmasına yönelik uygulamalar da yer aldı. İlgili kurumlar tarafından yapılan sunumlarda, il genelindeki koruma planlarının uygulanma durumu, içme suyu arıtma tesislerinin mevcut kapasitesi ve su kalitesine ilişkin veriler paylaşıldı.
Ayrıca, şebeke kayıplarının azaltılmasına yönelik çalışmalar, çevresel altyapı yatırımları ve su kaynaklarının daha etkin kullanılmasına yönelik projeler de değerlendirildi. Yapılan bilgilendirmelerde su kalitesinin korunmasının halk sağlığı açısından taşıdığı öneme dikkat çekildi.
Toplantıda konuşan Ağrı Valisi Önder Bozkurt, suyun stratejik bir kaynak olduğunu belirterek, “Su kaynaklarımızın korunması ve gelecek nesillere sağlıklı bir çevre bırakılması hepimizin ortak sorumluluğudur. Kurumlarımız arasında güçlü bir iş birliği ve koordinasyonla su yönetimi alanındaki çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Taşkın ve kuraklık risklerine karşı hazırlıklı olmak, içme suyu kaynaklarımızı korumak ve çevresel yatırımları güçlendirmek önceliklerimiz arasında yer almaktadır” dedi.
Toplantının sonunda, su kaynaklarının korunması, çevresel sürdürülebilirliğin sağlanması ve taşkın risklerinin azaltılması amacıyla kurumlar arasındaki iş birliği ve koordinasyonun güçlendirilerek sürdürülmesi kararlaştırıldı.
Bakmadan Geçme
