Ağrı'da sosyal yardımlardan okul güvenliğine kadar birçok konu masaya yatırıldı
Ağrı Valisi Önder Bozkurt başkanlığında düzenlenen Kaymakamlar Toplantısı'nda sosyal yardımlar, okul güvenliği, köylerin altyapı ihtiyaçları ve ilçelerde yürütülen kamu hizmetleri değerlendirildi.
Haberin Özeti
- • Ağrı Valisi Önder Bozkurt başkanlığında düzenlenen Kaymakamlar Toplantısı'nda sosyal yardımların ihtiyaç sahiplerine daha hızlı ulaştırılması ve kamu hizmetlerinin verimliliği ele alındı.
- • Toplantıda AGÂH Spor Okulları Projesi, okul güvenliği tedbirleri ve ilçelerde yürütülen faaliyetler değerlendirildi.
- • KÖYDES kapsamında sürdürülen kırsal altyapı çalışmaları ile sahipsiz sokak hayvanlarına yönelik çalışmalar da görüşüldü.
Ağrı Valiliğinde, Vali Önder Bozkurt başkanlığında Kaymakamlar Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya vali yardımcısı, ilçe kaymakamları ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) müdürleri katıldı.
Toplantının gündeminde, Ağrı merkez ve ilçelerinde ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik yürütülen sosyal yardım faaliyetleri yer aldı. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarının mevcut durumları, hizmet süreçleri ve performansları değerlendirilirken yardım başvurularının daha etkin şekilde sonuçlandırılması ve hizmetlerin ihtiyaç sahiplerine zamanında ulaştırılması konuları görüşüldü.
Vakıfların kurumsal kapasitelerinin geliştirilmesi ve kurumlar arasındaki koordinasyonun güçlendirilmesi de ele alındı. Özellikle sosyal destek hizmetlerinde kurumların birlikte yürüttüğü çalışmaların işleyişi ve hizmet sunumunda verimliliğin artırılmasına yönelik değerlendirmeler yapıldı.
Okul güvenliği ve AGÂH Spor Okulları görüşüldü
Toplantıda eğitim ortamlarının güvenliğine ilişkin tedbirler de gündeme geldi. Okullarda huzur ve güvenliğin sağlanması amacıyla yürütülen çalışmalar değerlendirilirken ilçelerdeki okul güvenliği uygulamaları ele alındı.
Ağrı'da çocuk ve gençlere yönelik sürdürülen AGÂH Spor Okulları Projesi de toplantının gündem maddeleri arasında yer aldı. Proje kapsamında gerçekleştirilen çalışmalar gözden geçirildi.
Kaymakamlar tarafından takip edilen ilçe faaliyet planları da değerlendirildi. İlçelerde yürütülen kamu hizmetlerinin planlanması ve ilgili kurumlar arasındaki iş birliği süreçleri görüşüldü.
Köylerin altyapı çalışmaları değerlendirildi
Ağrı'nın kırsal bölgelerinde sürdürülen altyapı yatırımları da toplantıda ele alındı. Köylerin Altyapısının Desteklenmesi Projesi (KÖYDES) kapsamında yürütülen çalışmalar değerlendirilerek kırsal yerleşimlerdeki hizmet süreçleri görüşüldü.
Toplantının diğer gündem maddesi ise sahipsiz sokak hayvanlarına yönelik çalışmalar oldu. İlçe düzeyinde yürütülen faaliyetler ve ilgili kurumların koordinasyonu değerlendirildi.
Ağrı Valiliği tarafından toplantıya ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Valimiz Sayın Önder Bozkurt başkanlığında, Vali Yardımcımız, Kaymakamlarımız ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıf Müdürlerinin katılımıyla Kaymakamlar Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarımızın güncel durumları, yürüttükleri faaliyetler ve vakıf performansları değerlendirilerek kurumsal kapasite ve hizmet sunum süreçleri ele alındı. Sosyal yardım ve sosyal hizmetlerin ihtiyaç sahiplerine daha hızlı ve etkin ulaştırılması, kamu hizmetlerinin verimliliğinin artırılması amacıyla ilgili kurum ve kuruluşlarla yürütülen çalışmalar ve koordinasyon süreçleri görüşüldü. Toplantıda ayrıca AGÂH Spor Okulları Projesi kapsamında yürütülen çalışmalar, eğitim ortamlarında huzur ve güvenliğin sağlanmasına yönelik okul güvenliği tedbirleri, ilçe faaliyet planları, KÖYDES kapsamında sürdürülen kırsal altyapı çalışmaları ile sahipsiz sokak hayvanlarına yönelik yürütülen çalışmalar değerlendirildi.”
Bakmadan Geçme
