• Haberler
  • Ağrı
  • Ağrı'da Otizm Farkındalık Günü'nde anlamlı ziyaret

Ağrı'da Otizm Farkındalık Günü'nde anlamlı ziyaret

Ağrı Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ertaç Baki, 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü kapsamında Yerlikaya ailesini ziyaret etti.

WhatsApp

AĞRI KARAKÖSE HABER WhatsApp Kanalını Takip Et

En güncel haberler için bizi WhatsApp kanalımızdan takip edin!

WhatsApp TAKİP ET

Haberin Özeti

  • Ağrı Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ertaç Baki, 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü'nde Yerlikaya ailesini ziyaret etti.
  • Ziyarette otizmli çocuğun özel günü kutlanırken, aileyle sohbet edilerek ihtiyaçları dinlendi ve hediyeler sunuldu.
  • Müdür Baki, otizmin bir farklılık olduğunu vurgulayarak, toplumsal farkındalığın artırılması ve ailelere desteğin süreceğini belirtti.

Ağrı Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla anlamlı bir etkinliğe imza attı. İl Müdürü Ertaç Baki, Ağrı merkezde yaşayan Yerlikaya ailesini ziyaret ederek, ailenin otizmli çocuğunun özel gününü kutladı.

Gerçekleştirilen ziyarette, aile ile yakından ilgilenen İl Müdürü Baki, çocuğun mutluluğuna ortak olurken, otizme dair toplumsal farkındalığın artırılmasının önemine dikkat çekti. Samimi bir ortamda gerçekleşen buluşmada, aile bireyleriyle sohbet edilerek ihtiyaç ve talepler de dinlendi.

Ziyaret sırasında çocuk için çeşitli hediyeler takdim edilirken, 2 Nisan’ın yalnızca bir farkındalık günü değil, aynı zamanda toplumsal duyarlılığın güçlendirilmesi adına önemli bir fırsat olduğu vurgulandı.

“Otizm eksiklik değil, farklılıktır”

Ağrı Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ertaç Baki, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
 

“Otizm bir eksiklik değil, bir farklılıktır. Her bireyin kendine özgü bir dünyası vardır ve bu dünyayı anlamak, empati kurmak hepimizin sorumluluğudur. 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü vesilesiyle, otizmli bireylerimizin yanında olduğumuzu bir kez daha ifade etmek istiyoruz. Ailelerimizin her zaman yanındayız ve onların yaşamlarını kolaylaştıracak her türlü desteği sunmaya devam edeceğiz.”

Toplumun tüm kesimlerine çağrıda bulunan Baki, otizmli bireylerin sosyal hayata daha aktif katılım sağlaması için farkındalığın artırılması gerektiğini belirtti.

Ağrı'da Otizm Farkındalık Günü'nde anlamlı ziyaret

Karaköse Haber - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme