Ağrı'da kar geç eridi, göçerlerin yayla mesaisi geç başladı
Ağrı'nın Taşlıçay ilçesindeki Sinek Yaylası'na bu yıl karın geç erimesi nedeniyle geç çıkan göçer aileler, çadırlarını kurarak hayvancılık faaliyetlerine başladı.
Haberin Özeti
- • Ağrı'nın Taşlıçay ilçesindeki Sinek Yaylası'na çetin geçen kış ve karın geç erimesi nedeniyle bu yıl geç çıkan göçer aileler, çadırlarını kurarak yayla sezonunu başlattı. Göçerler, koyun sağımı, peynir ve tereyağı üretimi ile koyun kırkımı çalışmalarını sürdürürken, zorlu doğa koşullarına rağmen üretime devam ediyor. Göçer Doğan Ayban, “Bu sene yaylada kar geç erdiği için birkaç gün önce geldik.” derken, Cemile Ayban ise yayla yaşamının zahmetli ancak üretim açısından önemli olduğunu belirtti.
Yaylada yeni sezon başladı
Doğu Anadolu Bölgesi'nin önemli yüksek rakımlı yaylalarından biri olan Sinek Yaylası, yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte yeniden göçer ailelere kapılarını açtı. Ancak bu yıl bölgede etkili olan uzun ve sert kış şartları nedeniyle yaylaya çıkışlar önceki yıllara göre gecikti. Kar örtüsünün geç kalkması nedeniyle göçerler, her zamanki tarihlerden daha geç yaylaya ulaşabildi.
Bakmadan Geçme
Diyadin’de 2 bin 740 kişi ve bin 751 araç sorgulandı
Tıp fakültesini kazanan öğrenciye Kaymakam Ayvat’tan anlamlı destek
Ağrı’da 158 okul yeni eğitim yılına hazırlandı
Ağrı-Kağızman yolunda balya yüklü römork devrildi! Facianın eşiğinden dönüldü
Ağrı’nın 20 yıllık imar sorunu için somut takvim istendi
Patnos’ta iki araç kavşakta çarpıştı! 1’i çocuk 4 kişi yaralandı