Ağrı'da haziranın sonunda karla kaplı olan yayla yolları göçerler için açılıyor
Türkiye'nin birçok bölgesi sıcaklarla mücadele ederken, Ağrı'nın Taşlıçay ilçesinde 3 bin 200 rakımlı Aladağlar'da göçerlerin yaylalara ulaşabilmesi için karla mücadele çalışmaları devam ediyor.
Haberin Özeti
- • Ağrı'nın Taşlıçay ilçesindeki 3 bin 200 rakımlı Aladağlar'da, Türkiye genelindeki sıcaklara rağmen haziran sonunda karla mücadele çalışmaları sürdürülüyor. İlçe Özel İdaresi ekipleri, yüksek rakımlı yayla yollarında biriken kar kütlelerini temizleyerek göçer ailelerin güvenli ulaşımını sağlıyor. Bu yıl kar yağışının yoğun olması nedeniyle hayvancılıkla uğraşan göçerler, yaylalara önceki yıllara göre yaklaşık bir ay geç çıkabildiklerini ifade etti.
Karla mücadele çalışmalarını yürüten kepçe operatörü Sedat Taşdemir, bu yıl kar yağışının önceki yıllara göre çok daha fazla olduğunu belirterek, "Kış boyunca 7/24 gece gündüz demeden yolları açtık. Haziran ayının sonlarındayız ama daha yayla yollarında kar var. Yolları açmaya çalışıyoruz, göçerler de yaylaya geliyorlar. Geçen sene burada kar yoktu, yol tertemizdi, sadece düzenleme yapmıştık. Bu sene çok kar var, bir iki yayla yolunu açtık, diğerlerini de açıyoruz" dedi.
Bakmadan Geçme
Ağrı’da futbol altyapısına büyük ilgi! Sporcu sayısı 580’e ulaştı
Doğubayazıt’ta halk sandığa gitti! İlk sonuçlar açıklandı
Taşlıçay’da 20 anneye narkotik eğitimi! Uyuşturucunun erken belirtileri anlatıldı
Ağrı Doğa Koleji’nde akran zorbalığına karşı eğitim
Eleşkirt’te imar sorunu çözüldü, Hürriyet Mahallesi doğalgaza kavuştu!
Kış öncesi yol seferberliği! Stadyum yoluna asfalt ve 2 bin 400 metrelik yürüyüş yolu