Ağrı'da Emniyet ve Jandarma Teşkilatı'na 85 yeni araç teslim edildi
Ağrı Valiliği bahçesinde Emniyet ve Jandarma teşkilatına tahsis edilen 85 yeni araç için teslim töreni düzenlendi.
Ağrı Valisi Mustafa Koç, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:
“Kıymetli Mesai Arkadaşlarım, Saygıdeğer Hemşerilerim,
Hepinizi sevgi, saygı ve hürmetle selamlıyorum.Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle geçtiğimiz günlerde düzenlenen törenle Jandarma, Emniyet ve Sahil Güvenlik Teşkilatlarına tahsis edilen 9 bin 200 yeni araçtan; Ağrı’mızın hizmetine sunulan 69’u Emniyet Teşkilatımıza, 16’sı ise Jandarma Teşkilatımıza ait toplam 85 aracın tanıtım ve teslim törenine hoş geldiniz, sefalar getirdiniz.
Konuşmama başlamadan önce vatan, bayrak ve mukaddesatımız uğrunda can veren tüm şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum. Aynı ideal uğrunda yaralanan gazilerimize de sağlıklı ve hayırlı ömürler temenni ediyorum.
Kıymetli Arkadaşlar,
Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın güçlü liderliği ve İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya’nın yakın takibi sayesinde ilimize kazandırılan bu 85 yeni aracın teslimini bugün hep birlikte gerçekleştirmenin memnuniyetini yaşıyoruz.Devletimizin her kurumunda olduğu gibi kolluk birimlerimizde de hizmet kapasitesinin artırılması, teknik imkânların güçlendirilmesi ve personelimizin görevini daha etkin yerine getirebilmesi için yapılan bu destek, milletimizin huzuruna verilen önemin açık bir göstergesidir.
İstanbul'da gerçekleşen törende Sayın Cumhurbaşkanımız konuşmalarında;
‘Bizim Türkiye düşmanlarına taşeronluk yapan hiçbir illegal yapıya kaptıracak tek bir vatandaşımız yoktur. Milletin huzuruna, güvenliğine, çoluk çocuğuna kasteden kim olursa olsun gözünün yaşına bakmamak, sizlerin asli vazifenizdir. Vatandaş size baktığında kendini güvende hissetmeli, “İyi ki devletimiz var” demeli. “İyi ki Türkiye Cumhuriyeti’nin vatandaşıyım” demeli. Bu konuda size desteğim sonsuzdur, tamdır.’ ifadelerini özellikle vurgulamıştır.Bizler de biliyoruz ki bu millet güvenlik güçlerimize inanıyor, güveniyor; sizlerin duruşu milletimizin huzurunun teminatıdır.
Sayın İçişleri Bakanımızın da sık sık ifade ettiği gibi, gösterdiğiniz kararlılık sayesinde suçun etkisi her geçen gün azalmakta ve karanlık odaklar nefes alamaz hale gelmektedir.
Değerli Misafirler,
Türkiye Yüzyılı; daha güvenli şehirlerin, daha huzurlu bir toplumun, daha güçlü bir devletin yüzyılı olacaktır. Bugün teslim aldığımız bu araçlar da bu vizyonun sahadaki en güçlü destekçilerinden biri olacaktır.Bu kapsamda yapılan her yatırım, geleceğimize duyulan güveni pekiştirmekte ve devletimizin milletine olan hizmet azmini bir kez daha ortaya koymaktadır.
Bizler, bu modern araçlarla birlikte zehir tacirlerine, hırsıza, dolandırıcıya ve şehir eşkıyalarına Ağrı’da nefes aldırmamak için var gücümüzle, Emniyet ve Jandarma teşkilatlarımızla omuz omuza çalışmaya devam edeceğiz. Suç ve suçluyla mücadelede kararlığımız her zamankinden daha güçlüdür. Kamu düzenini, huzuru ve güvenliği sağlamak; devletimizin bize emanet ettiği bu şehirde her bir vatandaşımızın can ve mal güvenliğini korumak en büyük görevimizdir.
Bu amaç doğrultusunda sahada gece gündüz fedakârca görev yapan tüm çalışma arkadaşlarıma da bir kez daha teşekkür ediyorum.
Konuşmamı sonlandırırken, ilimizin güvenlik altyapısına büyük katkı sağlayan Sayın Cumhurbaşkanımıza, İçişleri Bakanımıza, tüm teşkilatlarımıza, kaymakamlarımıza ve değerli hayırsever iş insanlarımızdan Arkoz Madencilik’ten Mücahit Uçar’a, Artemisia Turizm’den Reşat Yaşar’a, Ünsallar Yapı’dan Şinasi Ünsal’a, Diyadin Aksa Mermer’den Hamza Yıldız’a, Nesce İnşaat’tan Ayhan Çelik’e, Ağrı Sanayi ve Ticaret Odası Başkanımız Saim Alparslan’a ve Arif Parmaksız’a, Ağrılı hemşerilerim adına bir kez daha şükranlarımı sunuyorum.
Teslim aldığımız bu araçların ilimize, teşkilatlarımıza ve aziz milletimize hayırlı olmasını diliyorum.
Birliğimiz, dirliğimiz ve devletimizin bekası daim olsun. Rabbim birlik ve beraberliğimizi her daim muhafaza eylesin, ayağımıza taş değdirmesin.
Türkiye Yüzyılı’nın güvenlik vizyonuna yakışır şekilde daha güçlü, daha huzurlu ve daha güvenli bir Ağrı için hep birlikte çalışacağız. İnşallah hep birlikte, el ele vererek, bu güzel şehrimizi güvenlikten eğitime, sağlıktan sosyal hizmetlere kadar her alanda daha ileriye taşıyacağız.
Sağ olun, var olun.”
Bakmadan Geçme