Ağrı'da cemaat tepkili: Tarihi caminin şadırvanından 3 yıldır su akmıyor
Ağrı'nın en eski camilerinden biri olan Meydan Camii'nin bahçesindeki şadırvanda bulunan muslukların yaklaşık 3 yıldır çalışmadığı belirtilirken, camiye gelen vatandaşlar durumun bir an önce çözüme kavuşturulmasını istiyor.
Haberin Özeti
- • Ağrı merkezdeki tarihi Meydan Camii'nin şadırvanında yaklaşık 3 yıldır musluk bulunmaması nedeniyle vatandaşlar abdest almakta zorluk yaşıyor. Cami görevlisi İbrahim Gelturan, zarar gören muslukların sökülüp yeniden takılmadığını belirterek, özellikle namaz vakitlerinde büyük mağduriyet yaşandığını ifade etti. Cemaat ve vatandaşlar, Ağrı'nın en eski camilerinden olan Meydan Camii'nin şadırvanının bakım ve onarımdan geçirilerek bir an önce hizmete açılmasını talep ediyor.
Yaklaşık 15 yıldır Meydan Camii'nde görev yaptığını belirten İbrahim Gelturan, sorunun uzun süredir devam ettiğini ifade ederek, "Bu camide 15 yıldır görev yapıyorum. Son 3 yıldır şadırvandaki musluklar yok. Daha önce çeşitli nedenlerle zarar gören musluklar söküldü ancak yeniden takılmadı. Vatandaşlarımız bu durumdan dolayı mağdur oluyor. Özellikle namaz vakitlerinde abdest almak isteyenler farklı noktalara gitmek zorunda kalıyor" dedi.
Özel Haber
Bakmadan Geçme
Ağrı’da yaşlılar unutulmadı: 330 kişi tek tek arandı, talepleri kayıt altına alındı
Nuh’un Gemisi için Ağrı’da yeni yöntem! Bu kez robot kullanılacak
Ağrı’da futbol altyapısına büyük ilgi! Sporcu sayısı 580’e ulaştı
Doğubayazıt’ta halk sandığa gitti! İlk sonuçlar açıklandı
Taşlıçay’da 20 anneye narkotik eğitimi! Uyuşturucunun erken belirtileri anlatıldı
Ağrı Doğa Koleji’nde akran zorbalığına karşı eğitim