Ağrı'da 5 saat içinde 4 deprem meydana geldi
Ağrı merkezde sabah saatlerinden öğleye kadar meydana gelen dört ayrı deprem, bazı bölgelerde hissedilirken ilk belirlemelere göre herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı.
Haberin Özeti
- • Ağrı merkezde 21 Temmuz Salı günü, yaklaşık 5 saat içinde büyüklükleri 1,9 ile 2,8 arasında değişen dört ayrı deprem meydana geldi. AFAD verilerine göre sabah 07.13 ile öğle 12.07 saatleri arasında kaydedilen sarsıntılar can veya mal kaybına yol açmadı. Uzmanlar, 3 büyüklüğünün altındaki depremlerin hasar oluşturmadığını belirtirken, bölgedeki sismik hareketliliğin takip edildiğini bildirdi.
Aynı bölgede peş peşe üç deprem daha yaşandı
İlk depremin ardından bölgede hareketlilik devam etti. Saat 08.04.21'de meydana gelen ikinci deprem 2,0 büyüklüğünde ölçülürken, yerin 7 kilometre derinliğinde gerçekleşti. Bu sarsıntının merkez üssüne en yakın yerleşim yeri Aşağıkent olurken, Cumaçay, Sağırtaş, Koçbaşı ve Özveren de etkilenen yerleşimler arasında yer aldı.
Yaklaşık bir saat sonra saat 09.02.05'te kaydedilen üçüncü deprem ise 2,2 büyüklüğünde gerçekleşti. Derinliği yine 7 kilometre olarak açıklanan depremin merkez üssüne en yakın yerleşim yerlerinin Cumaçay, Özveren, Sağırtaş, Akçay ve Aşağıkent olduğu bildirildi.
Bakmadan Geçme