Ağrı'da 171 okula 22 bin 200 parça spor malzemesi dağıtıldı
Ağrı'da hayata geçirilen AGAH Projesi kapsamında 171 ilkokul, ortaokul ve liseye 62 farklı kalemde 22 bin 200 spor malzemesi ulaştırılırken, desteğin toplam değerinin yaklaşık 15 milyon TL olduğu açıklandı.
Haberin Özeti
- • AGAH Projesi kapsamında Ağrı genelindeki 171 ilkokul, ortaokul ve liseye 62 farklı kalemde 22 bin 200 adet spor malzemesi ulaştırıldı; desteğin toplam değerinin yaklaşık 15 milyon TL olduğu açıklandı.
- • Proje kapsamında spor salonu bulunmayan bölgelerdeki okullar da değerlendirilerek 11 okulda kullanılmayan alanlar spor alanına dönüştürüldü ve öğrencilerin güreşten judoya, cimnastikten masa tenisine kadar farklı branşlarla buluşmasının önü açıldı.
- • Vali Önder Bozkurt, Ağrı’nın hangi köyünde, ilçesinde veya mahallesinde olursa olsun her gencin spor yapabileceği imkânlara ulaşmasını ve yeteneklerini keşfetmesini hedeflediklerini belirtti.
Ağrı’da çocuk ve gençlerin spora katılımını artırmak, okullardaki sportif imkânları geliştirmek ve öğrencilerin farklı branşlarla tanışmasını sağlamak amacıyla kapsamlı bir proje hayata geçirildi.
Ağrı Valiliği himayesinde, İl Özel İdaresi desteğiyle Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile İl Millî Eğitim Müdürlüğü ortaklığında yürütülen “Ağrılı Gençler Aktif Hayatlar” (AGAH) Projesi kapsamında hazırlanan spor malzemeleri okullara teslim edildi.
Ağrı Merkez Spor Salonu’nda düzenlenen programa Ağrı Valisi Önder Bozkurt, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet Çelebi, İl Millî Eğitim Müdürü Abdulhaluk Çakan, il protokolü, okul yöneticileri, beden eğitimi öğretmenleri ve öğrenciler katıldı.
Bakmadan Geçme