Ağrı-Ankara uçağı pisti pas geçti: Yolcular kısa süreli panik yaşadı
Ağrı'dan Ankara'ya hareket eden bir yolcu uçağı, iniş sırasında yaşanan teknik bir zorunluluk nedeniyle pisti pas geçmek zorunda kaldı.
Ağrı’dan Ankara’ya hareket eden bir yolcu uçağı, iniş sırasında yaşanan teknik bir zorunluluk nedeniyle pisti pas geçmek zorunda kaldı. Yaşanan olayda uçağın rotasını yeniden düzenlemesinin ardından, uçak Ankara Esenboğa Havalimanı’na gecikmeli olarak ve sorunsuz şekilde iniş yaptı.
Edinilen bilgilere göre, uçağın iniş yaklaşması sırasında hava şartları ve pistin uygunluğu değerlendirilerek pas geçme kararı alındı. Havacılıkta sık karşılaşılan bu prosedürün ardından pilotlar, güvenli iniş için ikinci bir deneme gerçekleştirdi.
Pistten yükselerek yeniden havalanan uçak, bir süre havada tur attıktan sonra kontrollü şekilde iniş gerçekleştirdi. Ancak yaşanan bu durum uçakta bulunan bazı yolcuların panik yaşamasına neden oldu. Özellikle ilk kez uçuş yapan yolcuların tedirginlik yaşadığı, bazı yolcuların ise rahatsızlanarak mide bulantısı yaşadığı öğrenildi.
Uçak, gecikmeyle Ankara’ya indi. Havalimanı yetkilileri, olayın herhangi bir tehlike arz etmediğini ve inişin tamamen güvenli şekilde tamamlandığını açıkladı. Yolcular ise havalimanında bekleyen görevliler tarafından karşılandı.
Bakmadan Geçme





