• Haberler
  • Ağrı
  • ABD İran savaşı başladı mı, son durum nedir? ABD İran SON DAKİKA!

ABD İran savaşı başladı mı, son durum nedir? ABD İran SON DAKİKA!

ABD-İran Savaşı Başladı mı? SON DAKİKA: Evet, ABD ve İsrail İran'a Büyük Saldırı Başlattı – Karşılıklı Füze Atışları Devam Ediyor!

WhatsApp

AĞRI KARAKÖSE HABER WhatsApp Kanalını Takip Et

En güncel haberler için bizi WhatsApp kanalımızdan takip edin!

WhatsApp TAKİP ET

Evet, ABD ve İsrail'in İran'a karşı ortak askeri operasyonu başladı – 28 Şubat 2026 sabahı itibarıyla Orta Doğu tam bir savaş alanına döndü! İsrail Savunma Bakanı Israel Katz, "önleyici saldırı" olarak nitelendirdiği operasyonu duyurduktan kısa süre sonra ABD Başkanı Donald Trump, Truth Social'da yayınladığı videoda "major combat operations" (büyük çaplı muharebe operasyonları) başlattıklarını resmen açıkladı. Amaç: İran'ın nükleer programını yok etmek, füze ve deniz gücünü imha etmek ve rejim değişikliği teşvik etmek!

Son durum ne? İşte dakika dakika gelişmeler (28 Şubat 2026 öğle saatleri itibarıyla):

  • İsrail ve ABD saldırıları: Tahran başta olmak üzere Tebriz, İsfahan ve diğer stratejik şehirlerde patlamalar yaşandı. Dumanlar yükseliyor, sivil halk kaçış halinde. İsrail hava sahasını tamamen kapattı, olağanüstü hal ilan edildi.
  • İran'ın misillemesi: İran Devrim Muhafızları (IRGC), balistik füzelerle İsrail'e ve bölgedeki ABD üslerine saldırdı. Bahreyn'deki ABD 5. Filosu üssü vuruldu – yoğun duman ve patlama görüntüleri yayıldı. Katar, BAE, Kuveyt ve Ürdün'deki ABD tesisleri de hedef alındı. Kudüs ve Tel Aviv'de sirenler çalıyor, hava savunma sistemleri devrede.
  • Trump'ın açıklaması: Sekiz dakikalık videoda "İran rejimi nükleer silah sahibi olamaz, işimiz bittiğinde hükümetinizi ele geçirin" çağrısı yaptı. ABD askerlerinin kayıplar yaşayabileceğini kabul etti, operasyonun "devam eden ve kapsamlı" olacağını belirtti.
  • Diplomasi çöktü: Cenevre'deki son nükleer müzakereler başarısızlıkla sonuçlandı – ABD'nin "sıfır zenginleştirme" ve tesisleri yıkma taleplerine İran yanaşmadı. Saldırılar bu tıkanıklığın doğrudan sonucu.
  • Bölgesel etki: Körfez ülkeleri alarmda, hava sahaları kısmen kapalı. THY gibi havayolları sefer iptalleri yaptı (Lübnan, Suriye, Irak, İran, Ürdün seferleri 2 Mart'a kadar iptal). Petrol fiyatları fırlama riskinde – uzmanlar %10 artış uyarısı yapıyor.

Bu, Haziran 2025'teki kısa süreli İran-İsrail hava savaşından sonra en büyük tırmanış! Henüz tam ölçekli kara savaşı yok ama füze ve hava saldırıları karşılıklı devam ediyor – her an daha geniş bir çatışmaya dönüşebilir. Dünya liderleri acil BM toplantısı çağrısı yapıyor, sivil kayıplar ve nükleer risk korkusu zirvede.

Karaköse Haber - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme