YSK Başkanı Yener'den Büyük Açıklama: CHP 35, AK Parti 24 Belediye Kazandı

YSK Başkanı Yener'den Büyük Açıklama: CHP 35, AK Parti 24 Belediye Kazandı
YSK Başkanı Yener'den Büyük Açıklama: CHP 35, AK Parti 24 Belediye Kazandı

YSK Başkanı Ahmet Yener, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimlerine dair önemli açıklamalar yaptı. Kesin olmayan sonuçlara göre CHP'nin 35, AK Parti'nin 24 belediye kazandığını duyurarak seçimlerin genel bir değerlendirmesini sundu.

Seçim Detayları ve Katılım Oranları

Yener'in aktardığı bilgilere göre, seçimlere katılım oranı oldukça yüksek seviyede gerçekleşti. Büyükşehir belediye başkanlığı seçimlerinde açılan sandık oranı yüzde 99,99, katılım oranı ise yüzde 78,11 olarak belirlendi. Bu yüksek katılımın demokratik süreç açısından önemine vurgu yapıldı.

Büyükşehir ve İl Belediye Başkanlıkları Dağılımı

Başkan Yener, büyükşehir ve il belediye başkanlıklarının parti dağılımına da değindi. CHP'nin 14 büyükşehir belediye başkanlığı, AK Parti'nin 12 büyükşehir belediye başkanlığı kazandığını belirterek genel bir tablo çizdi.

İlçe ve Belde Belediye Başkanlıklarındaki Parti Dağılımı

Ayrıca Yener, ilçe ve belde belediye başkanlıklarında da partilerin aldığı sonuçları paylaştı. AK Parti'nin 324 ilçe belediye başkanlığı, CHP'nin 302 ilçe belediye başkanlığı kazandığını açıkladı. Belde belediye başkanlıklarında ise AK Parti'nin 154, CHP'nin 55 belediye başkanlığı elde ettiğini bildirdi.

Sonuçların İlanı ve Erişim

Son olarak YSK'nın internet sitesinde ıslak imzalı tutanakların erişime açılacağını belirterek, kesin seçim sonuçlarının vatandaşların bilgisine sunulacağını ifade etti. Bu sayede seçim sürecine dair tüm detaylara erişim imkanı sağlanacak

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.