Yavuz Ağıralioğlu kimdir?

Yavuz Ağıralioğlu kimdir?
Yavuz Ağıralioğlu, Türk siyasetinde önemli bir isim olarak bilinir.

1 Şubat 1972'de Trabzon'un Çaykara ilçesine bağlı Eğridere köyünde doğmuştur. İlk, orta ve lise eğitimini Yozgat'ın Sorgun ilçesinde tamamlamıştır. Üniversite eğitimini Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde almıştır.

Siyasi hayatına Nizâm-ı Âlem Ocakları Genel Başkanlığı ile başlamıştır. Daha sonra aktif siyasete atılarak 2002 seçimlerinde Trabzon'dan milletvekili adayı olmuş ve Büyük Birlik Partisi'nde görev almıştır. Mayıs 2018'de İYİ Parti'ye katılmış ve 2018 Türkiye genel seçimlerinde İstanbul milletvekili seçilmiştir. İYİ Parti içerisinde Grup Başkanvekilliği ve Sözcülük gibi önemli görevler üstlenmiştir. Ayrıca Türk Dünyası ve Yurtdışı Türkler Başkanı olarak da görev yapmıştır.

Özel hayatında ise Bilge Ağıralioğlu ile evlidir ve üç çocukları bulunmaktadır: Ağahan Giray, Fatma Ahsen ve Elif Rüveyda.

Son dönemlerde sosyal medyada da dikkat çeken isimlerden biri olan Yavuz Ağıralioğlu, siyasi kariyeri ve ailesiyle bilinir ve tanınır bir isimdir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.