Yargıtay Başkan adayı Ömer Kerkez kimdir?

Yargıtay Başkan adayı Ömer Kerkez kimdir?
Yargıtay Başkanlığı görevine yeni bir isim seçilmek üzere sandık kuruldu. Bu süreçte adaylar arasında yer alan isimlerden biri de Ömer Kerkez. Peki, Ömer Kerkez kimdir? İşte detaylar...

Ömer Kerkez 1966 yılında Antakya'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise eğitimini tamamladıktan sonra Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden 1988 yılında mezun oldu.

Meslek hayatına Hatay'da hakim/savcı adayı olarak başlayan Ömer Kerkez, uzun yıllar adalet hizmeti verdi. 2017 yılında Yargıtay üyeliğine seçilerek önemli bir göreve adım attı.

Kerkez, Yargıtay'da görev yaparken Yargıtay 3. Hukuk Dairesi başkanlığı için yapılan seçimde dairenin yeni başkanı olarak seçildi. Ömer Kerkez, yüksek yargı organında gösterdiği performansla dikkat çeken bir isim oldu.

Yüksek Mahkeme'nin yeni başkanını belirlemek üzere yapılan seçim sürecinde Ömer Kerkez'in de aday olduğu biliniyor. Yargıtay üyeleri sabah saatlerinden itibaren sandık başına giderek yeni başkanlarını belirlemek için oy kullandı.

Yargıtay'da kimin başkanlık koltuğuna oturacağı merakla beklenirken, Ömer Kerkez de önemli bir isim olarak bu süreçte adından sıkça söz ettirmektedir.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.