Yardım Alacaklara 5000 TL Süprizi! SGK'dan Emekli Olmayanlara Büyük Destek!

Yardım Alacaklara 5000 TL Süprizi! SGK'dan Emekli Olmayanlara Büyük Destek!
Son Dakika: SGK'dan Müjdeli Haber! Sosyal Destek Alanlara 5.000 TL Ödeme Yapılacak!

Son Dakika: SGK'dan Müjdeli Haber! Sosyal Destek Alanlara 5.000 TL Ödeme Yapılacak!

SGK (Sosyal Güvenlik Kurumu), son düzenlemeleriyle birlikte sosyal destek alanlara büyük bir müjde verdi. Artık yardım alan kişilere 5.000 TL ödeme yapılacak. Bu önemli gelişme, yardıma ihtiyaç duyanlara maddi anlamda destek olmayı hedefliyor.

SGK'nın yaptığı açıklamaya göre, kamu bankalarının asgari promosyon tutarlarına zam yapıldı ve 8.000 TL ile 12.000 TL aralığına yükseltildi. Bu promosyonlardan yalnızca emekli maaşı alanlar değil, ölüm maaşı alan vatandaşlar da faydalanabilecek. Ölüm maaşı alan kişiler, başvuru yapmaları durumunda 5.000 TL promosyon ödemesi alabilecekler.

SGK'nın konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Kurumumuzdan maaş alan 12,7 milyon emeklimiz bulunmaktadır. Emekli maaşları bankalar aracılığıyla ödenmektedir. Emekli maaşı alan vatandaşlarımıza promosyon ödemeleri kamu bankalarında 2 katına çıkarılarak 8.000 TL ile 12.000 TL aralığına yükseltilmiştir. SGK'dan ölüm maaşı alan 3,3 milyon hak sahibi de başvuru yapmaları halinde 5.000 TL ödeme alabileceklerdir. Promosyon ödemeleri için hak sahiplerinin bizzat bankaya başvurmaları gerekmektedir. Belirtilen tutarlar asgari seviyededir, bankalar kendi uygulamalarıyla promosyon miktarlarını artırabilir. Diğer bankalarla ilgili çalışmaların sonuçları daha sonra paylaşılacaktır."

Bu müjdeli haber, sosyal destek alan ve maddi zorluklarla mücadele eden vatandaşların yüzünü güldürecek niteliktedir. Yardım alan kişilerin, belirtilen süre içinde bankalara başvurarak 5.000 TL ödeme almaları mümkün olacaktır.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.