Yarbay Gökhan Ünyeli Neden İntihar Etti, Ölüm Sebebi Nedir?

Yarbay Gökhan Ünyeli Neden İntihar Etti, Ölüm Sebebi Nedir?
Ankara'da görevli Yarbay Gökhan Ünyeli, üzerinde yürütülen soruşturma sonucunda açığa alınması üzerine intihar mektubu yazarak yaşamına son verdi.

Ankara'da, Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı Muhabere Elektronik Bilgi Sistemleri Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı'nda görevli olan Yarbay Gökhan Ünyeli, soruşturma kapsamında yürütülen soruşturmanın ardından şok bir intihar mektubunun sonlandırıldığına karar verdi.

Ünyeli, olay soruşturması nedeniyle önceki gün arkadaşlarına intihar mektubunda, "Değerli silah arkadaşları" başlığıyla yazdığı 2 sayfalık veda mektubunda olduğunu belirtti: "Tam 12 yıl önce kim olduğu belirsiz bir kişi tarafından telefona yapılan cevapsız çağrı nedeniyle muhtemelen yaşadıklarım. Tüm toplumun tam anlamıyla kaybedildiği, 90 yaşında haksızca hapishanelerde ölüme terk edilen onca asker varken kendi durumumu acıklı hale getirmeyeceğim. Ancak tek amacı Türk Milletinin günleri ve ebedi Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün güvenine layık çalışan, Anayasa'ya bağlılıktan yararlanın ve askerlik mesleğinin tüm görevleri yerine gelen biri olarak bana karşı yapılan haksızlıklar hoşgörü sınırını aşmıştır."

Ünyeli ayrıca genç subay ve astsubaylara, hareketlerini kayıt plakası almaları ve telefonlarına gelen cevapsız çağrılarla ilgili savcılık suç duyurusunda bulunmaları tavsiyesinde bulunarak, "İnandığım ve bilgili tek gerçek, Türk Milletinin ve kültürünün yüksek karakteridir. FETÖ ve PKK'nın başta olmak üzere Türkiye Cumhuriyeti'nin başında olmak" bütünlüğüne kasteden tüm terör örgütlerini lanetliyorum. Hemşehriciliğin, tarikatçılığın ve hizipçiliğin olmadığı, sadece Türk vatandaşların yardımlaşma duygusu için yeterli olduğu bir ülke hayal ediyorum" kullanıldı.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum