Vali Varol Diyadin ilçesini ziyaret etti

Vali Varol Diyadin ilçesini ziyaret etti
Ağrı Valisi Dr. Osman Varol, yer altı zenginlikleri ve doğal güzellikleri ile İlde turizm potansiyeli açısından önemli bir yer tutan Diyadin ilçesini ziyaret etti

Ziyaretinde Vali Varol'a, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Cemil Lütfi Özkul ve İl Emniyet Müdürü Nihat Özen eşlik etti.
Hükümet Konağı bahçesinde Diyadin Kaymakamı Hasan Doğan ve ilçe protokol üyeleri tarafından karşılanan Vali Varol, Kaymakam Doğan İle makamında bir süre görüştü.
Makam görüşmesinin ardından Hükümet Konağında incelemelerde bulunan Vali Varol; ilçenin tarihi, nüfusu, ekonomisi, eğitimi, coğrafi ve kültürel durumu hakkında Kaymakam Doğan’dan bilgi aldı.
Hükümet Konağındaki incelemeleri sonrasında Vali Dr. Osman Varol, Diyadin Kaymakamı Hasan Doğan ve kurum personeli ile çalışma toplantısı gerçekleştirdi.
'Vali Varol, Özel Harekat Kalekol Noktasını Ziyaret Etti'
Valimiz Dr. Osman Varol, Diyadin ilçesinde bulunan Özel Harekat Kalekol noktasını ziyaret etti.
Ziyarette, İl Emniyet Müdürü Nihat Özen ve Özel Harekat Şube Müdürü Salih Güneş 'ten kurum çalışmaları hakkında bilgiler alan Vali Varol, güvenlik güçlerinin her zaman yanında olduğunu ifade etti. Özel Harekat Polislerine ve tüm güvenlik güçlerine çalışmalarında başarılar diledi.
'Şehit Ailelerine Ziyaret'
Vali Varol, Diyadin Kaymakamı Hasan Doğan, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Cemil Lütfi Özkul ve İl Emniyet Müdürü Nihat Özen ile birlikte Şehit Piyade Er Nizamettin Karakuş, Şehit Jandarma Er Abdulaziz Bakır’ın ailelerini ziyaret etti. Şehitlerimize rahmet dileyen Vali Dr. Osman Varol, bütün devlet kurumlarının ve milletin her zaman şehit ailelerinin yanında olduğunu belirtti.
'Diyadin Jeotermal Serayı Ziyaret'
Valimiz Dr. Osman Varol, Diyadin Jeotermal Serayı ziyaret etti
Vali Varol, bölgede bulunan ve yaklaşık 200 derece sıcaklığa kadar ulaşabilen jeotermal kaynaklardan getirilen suyla ısıtılan, Doğu Anadolu Bölgesi’nde ilk ve tek jeotermal kaynaklı ısınan modern sera olma özelliği taşıyan tesiste incelemelerde bulundu.
İncelemeleri sırasında Vali Varol, topraksız kültür ortamında ve tamamen otomasyon sistemlerinin kontrolü ile idare edilen serada yetiştirilen salkım domatesler hakkında Firma Yetkili Fatih Yılmaz'dan bilgi aldı.
Vali Dr. Osman Varol, Firma Yetkili Fatih Yılmaz ve kurum personelinin katılımı ile çalışma toplantısı gerçekleştirdi.
'Diyadin Kaplıcalarını Ziyaret Etti'
Vali Varol, şifa kaynağı Kaplıcaları ile tanınan Diyadin’de bulunan, yöre halkının çermik adıyla andığı Diyadin Kaplıcalarını ziyaret etti.
Kaplıcalarda  incelemelerde bulunan Vali Varol; kalsiyum, sülfür, karbondioksit, magnezyum, kükürt, bikarbonat ve demir açısından zengin sular hakkında Diyadin Kaymakamı Hasan Doğan’dan bilgi aldı.
'Köprü Kaplıcaları'nda İncelemelerde Bulundu'
Türkiye'nin farklı bölgelerinden binlerce ziyaretçinin gelip çeşitli rahatsızlıklarına şifa aradığı kaplıcaları ziyaret eden Vali Varol, jeotermal suyun özellikleri ve kaplıcaların tarihçesi hakkında yetkililerden bilgi aldı.
Vali Varol, İncelemelerinin Devamında Tarihi Kudret Köprüsü'nü  de ziyaret Etti
Dünyada benzeri olmayan, Evliya Çelebi’nin Seyahatnamesi’nde de adı geçen Kudret Köprüsü’nü ziyaret eden Vali Varol; Köprünün tarihçesi hakkında Diyadin Kaymakamı  Hasan Doğan'dan bilgi aldı.
'Diyadin Gençlik Merkezini ziyaret etti'
Vali Varol, kurum binası önünde İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Kemalettin Koran tarafından karşılandı.
Karşılamanın ardından hizmet binasında incelemelerde bulunan Vali Varol; masa tenisi oynayan çocukların davetini kabul ederek  çocuklarla masa tenisi oynadı.
Daha sonra Vali Varol; çalışma salonlarını tek tek gezerek kitap okuyan çocuklarla yakınen ilgilendi.  Kamu Personeli Seçme Sınavına hazırlanan gençlerle sohbet ederek başarılar diledi. Günün anısına gençlerle hatıra fotoğrafı çektirdi.
'Diyadin İlçe Jandarma Komutanlığını ziyaret etti'
İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Yakup Alagözoğlu ve kurum personeli tarafından karşılanan Vali Varol, Yüzbaşı Alagözoğlu ile makamında bir süre görüştü.
Makam görüşmesi sonrasında, hizmet binasında incelemelerde bulunan Vali Varol; yapılan çalışmalar ve personel durumu hakkında bilgi aldı. 
'Diyadin Jeotermal Isı Merkezini ziyaret etti'
Türkiye’nin en kapsamlı jeotermal merkezi ısıtma projelerinden biri olan Diyadin Isı Merkezi hakkında Jeotermal Isı Merkezi Genel Müdürü Ahmet Yıldız’dan bilgi alan Vali Varol, jeotermal enerjiden yararlanılarak konutların ısıtılması çalışmalarının 1999 yılında tamamlanarak hizmete açılmış olduğuna dikkat çekti.
Merkezde incelemelerde bulunan Vali Varol; 65°C sıcaklıkta, yüksek debide jeotermal akışkan üretimiyle Türkiye’nin ilk 15 sahası arasında bulunan ısı merkezinden daha fazla vatandaşımızın faydalanması gerektiğini belirtti.
'Diyadin Esnafını ziyaret etti'
Diyadin esnafıyla bir araya gelerek yaptıkları ticari faaliyetler ve işleri hakkında bilgiler alan Vali Varol, esnafın sorunlarını, sıkıntılarını ve taleplerini dinledi.
Kolaylıklar dileyen Vali Varol’a, Diyadin esnafı; sıkıntılarını, taleplerini ve memnun oldukları konuları ilin en yetkili mülki idare amirine ilk ağızdan iletebilmenin kendilerini memnun ettiğini belirterek teşekkür etti.
'Diyadin Kültür ve Sanat Merkezini ziyaret etti'
 İlçe Milli Eğitim Müdürü Atilla Aslan tarafından karşılanan Vali Varol, Kültür ve Sanat Merkezinde incelemelerde bulundu.
Hizmet binası incelemeleri sırasında Kültür ve Sanat Merkezinde bulunan sergi salonunu ziyaret eden Vali Varol, resim sergisini dolaşarak yapılan resimler hakkında bilgi aldı.
Sergi salonu ziyareti sonrasında Valimiz Varol, merkezde bulunan diğer sanat atölyeleri ve konferans salonlarında inceleme gerçekleştirdi.
'Diyadin Kanyonu’nda incelemelerde bulundu'
Vali Dr. Osman Varol; kentin önemli doğal güzelliklerinden biri olan ve turizm açısından büyük potansiyele sahip Diyadin Kanyonu'nda incelemelerde bulunarak, Diyadin Kaymakamı Hasan Doğan’dan kanyon hakkında bilgi aldı.
Vali Varol incelemeleri sonrasında, Diyadin Kanyonu'nda bulunan Millet Bahçesi'ni ziyarete gelen vatandaşlarla bir araya geldi. Vatandaşlarla tek tek selamlaşan ve bir süre sohbet eden Vali Varol, vatandaşların istek, talep ve sorunlarını dinledi.
Yeni evlenen bir çift ile bir araya gelen Valimiz Dr. Osman Varol, aile birliğinin önemine vurgu yaparak mutluluklar diledi.

3(1).jpg8-004.jpgimg_8235.jpgimg_8477.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.