Ünlü Ekonomist Uyardı: Elinde Doları Olan Yandı!

Ünlü Ekonomist Uyardı: Elinde Doları Olan Yandı!
Son zamanların en çok konuşulan konularından biri olan dolar kuru hakkında, ekonomi dünyasının tanınmış isimlerinden Prof. Dr. Necmettin Batırel'den ilginç bir tahmin geldi.

Prof. Dr. Necmettin Batırel'den Dikkat Çeken Dolar Kuru Yorumu: "Dolar Sahipleri Dikkat!"

Son zamanların en çok konuşulan konularından biri olan dolar kuru hakkında, ekonomi dünyasının tanınmış isimlerinden Prof. Dr. Necmettin Batırel'den ilginç bir tahmin geldi. Kendine has üslubu ve geçmişteki çarpıcı tahminleriyle tanınan Batırel, dolar sahiplerini uyararak önemli iddialarda bulundu.

Prof. Dr. Necmettin Batırel'den Dolar Tahmini

Ekonomi çevrelerinin yakından tanıdığı ve "Şakkadanak" lakabıyla da anılan Prof. Dr. Necmettin Batırel, dolar kuru hakkında yaptığı değerlendirmelerle yine gündemde. Batırel, Türkiye ekonomisinin yönetiminin başarısına dikkat çekerek, dolar kurunun önemli ölçüde düşeceğini öngörüyor.

Ekonomi Düşmanlarına Karşı Uyarılar

Batırel, son dönemde döviz kurları üzerinden yapılan spekülasyonlara ve ekonomi düşmanlarının yürüttüğü algı operasyonlarına dikkat çekiyor. Yerli yatırımcıların döviz mevduatlarında gözlemlenen artışı ve ekonomi düşmanlarının yürüttüğü algı operasyonlarını eleştirerek, Türkiye'nin faiz ve kur baskısına maruz bırakılmak istendiğini belirtiyor.

Dolar Kuru Neden Düşecek?

Batırel'e göre, cari açıkta yaşanan büyük daralma, ihracatta kırılan rekorlar ve Türkiye'nin kredi notundaki iyileşme gibi faktörler, dolar kurunun düşüşü için yeterli sebepleri oluşturuyor. Ekonomist, Nisan ayından itibaren yurt dışından gelecek dolar akışıyla birlikte kurların önemli ölçüde düşeceğini ve dolar sahiplerinin büyük zarar edeceğini iddia ediyor.

Batırel, dolar kuru üzerine yaptığı bu iddialı tahminlerle ekonomi gündemine damgasını vuruyor. Türkiye ekonomisinin geleceği konusunda optimist bir tablo çizen Batırel, dolar sahiplerini tedbirli olmaya ve gelişmeleri yakından takip etmeye çağırıyor. Prof. Dr. Necmettin Batırel'in bu tahminlerinin zamanla nasıl bir gerçeklik kazanacağı merak konusu olmaya devam ediyor. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum