Üniversite sınav başvuruları bitti mi, ne zaman bitecek? 2024 YKS,TYT,AYT son başvuru tarihi ne zaman?

Üniversite sınav başvuruları bitti mi, ne zaman bitecek? 2024 YKS,TYT,AYT son başvuru tarihi ne zaman?
2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için başvurular hızla devam ediyor. Binlerce adayın katılacağı bu sınavlar için son başvuru tarihi de merak ediliyor. İşte, TYT-AYT ve YDT başvuru süresi hakkında detaylar...

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS), üniversiteye giriş için önemli bir adımdır. Bu sınav kapsamında Temel Yeterlilik Testi (TYT), Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ve Yabancı Dil Testi (YDT) yapılacaktır. Ancak, sınava başvurmak isteyen adayların son başvuru tarihini kaçırmamaları önemlidir.

NE ZAMAN BİTECEK?

YKS başvuruları, ÖSYM tarafından belirlenen takvime göre alınmaktadır. Bu yılın başvuru süresi, 26 Şubat tarihine kadar devam edecektir. Adaylar, başvuru işlemlerini ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden online olarak tamamlayabileceklerdir.

Başvurular sırasında adaylar, sınav ücretini de ödemeleri gerekmektedir. ÖSYM'nin internet sitesinden başvuru kılavuzuna ve başvuru formuna erişilebilecektir. Ancak, kılavuz dağıtımı veya satışı yapılmayacaktır.

Özellikle, ortaöğretim bilgisi MEB e-okul sistemine dahil olmayan veya sistemdeki bilgisinde değişiklik olan adaylar, başvurularını bir başvuru merkezinden yapabilirler. Bu adaylar, sınav ücretini ödeyerek başvurularını tamamlayabilirler.
SINAV TAKVİMİ

YKS, 8-9 Haziran tarihlerinde yapılacaktır. 8 Haziran Cumartesi günü TYT, 9 Haziran Pazar günü ise AYT ve YDT sınavları gerçekleştirilecektir.

Böylelikle, adaylar başvuru süresini takip ederek gerekli işlemleri tamamlayabilir ve sınavlara hazırlıklarına devam edebilirler.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.