2. dönem ortak sınav tarihleri ne zaman?

2. dönem ortak sınav tarihleri ne zaman?
Milli Eğitim Bakanlığı, 8 ve 12. sınıf öğrencilerinin 2. dönem 2. yazılı sınav tarihlerinde değişiklik yaparak yeni tarihleri duyurdu. Öğrencilerin merakla beklediği sınav tarihleri belli oldu.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre, 2023-2024 eğitim öğretim yılında 8 ve 12. sınıf öğrencilerine yönelik 2. dönem 2. yazılı sınavları bir hafta öne çekilmiştir. İşte, güncellenen 2. dönem 2. yazılı sınav tarihleri:

8. sınıf öğrencilerine yönelik "Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezi Sınav" 2 Haziran 2024 tarihinde gerçekleştirilecektir.

12. sınıf öğrencilerine yönelik "Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS)" ise 8-9 Haziran 2024 tarihlerinde yapılacaktır.

Buna göre, 8 ve 12. sınıflarda eğitim gören öğrencilerin 2023/2024 eğitim öğretim yılı 2. dönem 2. yazılı sınavları ise 20 Mayıs - 31 Mayıs 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.

Sınav tarihlerindeki bu değişiklik, öğrencilerin hazırlık sürelerini etkileyebileceği için öğrencilere ve velilere duyurulmuştur. Sınavların zamanında yapılabilmesi ve öğrencilerin planlama yapabilmesi için tüm tarihler Bakanlık tarafından belirlenmiş ve ilgili kurumlara iletilmiştir.

Öğrenciler ve veliler, sınav tarihleri ile ilgili detaylı bilgiye Milli Eğitim Bakanlığı resmi web sitesi üzerinden erişebilirler.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.