Süper Kupa maçı neden iptal edildi? GS-FB maçı iptal mi oldu?

Süper Kupa maçı neden iptal edildi? GS-FB maçı iptal mi oldu?
Süper Kupa maçı neden iptal edildi? GS-FB maçı iptal mi oldu?

Süper Kupa Maçı Neden İptal Edildi?

Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanacak olan Süper Kupa finalinin iptal edilmesinin ardından futbolseverler Süper Kupa neden iptal edildi merak ediyor. Fenerbahçe Spor Kulübü Süper Kupa'nın iptalini açıkladı.

Fenerbahçe'nin Açıklaması

Fenerbahçe Spor Kulübü, Süper Kupa maçının iptaliyle ilgili şu açıklamayı yaptı: "29 Aralık 2023 tarihinde Galatasaray Sportif A.Ş.-Fenerbahçe Futbol A.Ş. arasında oynanması planlanan Süper Kupa mücadelesi, katılımcı takımlar ve Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) arasında verilen ortak mutabakat neticesinde iptal edilmiştir."

İptal Sürecinde Yaşananlar

İptal kararının ardından yaşanan süreçlerle ilgili manipülasyon içeren bilgilerin servis edilmesi ve Başkan Ali Y. Koç'a yönelik asılsız iftira ve ithamlar üzerine Fenerbahçe, ilgili kurumlara başvuruda bulundu.

TFF'den Henüz Açıklama Gelmedi

Süper Kupa maçı hakkında TFF'den henüz bir açıklama gelmediği için Süper Kupa final maçının iptal olup olmadığı henüz netleşmedi.

CİMER'in Cevabı

Fenerbahçe'nin başvurusuna Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER) tarafından verilen cevapta, TFF'nin özerk olduğu ve Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın federasyon kararları üzerinde hiyerarşik veya idari vesayet yetkisinin bulunmadığı belirtildi.

Fenerbahçe Kulübü, hem kulübü hem de Başkan Ali Y. Koç'u hedef alan algı çalışmalarının sonucunda kamuoyunda oluşan bilgi kirliğinin sona erdirilmesi konusundaki kararlı duruşlarının devam edeceğini bildirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.