Şükrü Genç kimdir?

Şükrü Genç kimdir?
CHP'nin Belediye Başkanı Şükrü Genç, bağımsız aday olarak seçime katılacağını duyurdu. Peki Şükrü Genç kimdir?

Cumhuriyet Halk Partisi’nin İstanbul-Sarıyer’de yeniden aday göstermediği mevcut belediye başkanı Şükrü Genç, seçimlere bağımsız girecek.

ŞÜKRÜ GENÇ KİMDİR?

Giresun’un Şebinkarahisar ilçesinde 1954 yılında doğan Şükrü Genç, yaklaşık 60 yıldır Sarıyer'de yaşamaktadır. İlköğrenimini Rumelihisarı semtindeki Şair Nigar İlkokulu’nda (1965), orta öğrenimini Emirgan Ortaokulu’nda (1969), lise öğrenimini ise Kabataş Erkek Lisesi’nde (1973) tamamladı. Üniversite eğitimine başlamadan önce Boğaziçi Üniversitesi-Temel Bilimler Fakültesi Fizik Bölümü’ne (1974–1975) devam etti. Daha sonra İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi Bölümü’nden 1982–1983 döneminde mezun oldu. Boğaziçi Üniversitesi’nde öğrenim görürken, mezuniyetinden sonra iki yıl boyunca Libya'da çalıştı. 1985 yılında askerlik hizmetini tamamlamak üzere Türkiye'ye döndü ve Tuzla Piyade Okulu'nda yedek subay olarak görev aldı. Askerlik sonrasında Irak'ta bir inşaat firmasında şantiye şefliği ve proje müdürlüğü yaptı. Türkiye'ye döndükten sonra özel sektörde profesyonel yönetici olarak çalıştı ve 1989'da kendi şirketini kurdu. Türkiye ve yurtdışında sanayi binaları ve çeşitli inşaat projeleri gerçekleştirdi.

İş hayatının yanı sıra, Şükrü Genç sivil toplum kuruluşlarında da aktif olarak yer aldı. Siyasi kariyerine 1988 yılında başladı ve Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) çeşitli görevler üstlendi. 1994–1999 yılları arasında Sarıyer Belediyesi Meclis Üyeliği görevini üstlendi. 29 Mart 2009 yerel seçimlerinde CHP'nin Sarıyer Belediye Başkanı adayı oldu ve seçimi kazanarak 3 Nisan 2009'da Belediye Başkanlığı görevine başladı. Sarıyer'de gerçekleştirdiği hizmetlerle adından söz ettiren Şükrü Genç, 2014 ve 2019 yerel seçimlerini de kazanarak üç dönem üst üste seçilen ilk belediye başkanı unvanına sahip oldu. Şu anda bu görevini sürdürmektedir. Evli ve üç çocuk babası olan Şükrü Genç'in 5 torunu bulunmaktadır.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.