Sırrı Sakık gerçek yaşını açıkladı

Sırrı Sakık gerçek yaşını açıkladı
DEM Parti Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık, kimlikte olan yaşının gerçeği yansıtmadığını gerçek doğum tarihini net bilmediğini söyledi.

DEM Parti Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık, kimlikte olan yaşının gerçeği yansıtmadığını gerçek doğum tarihini kendisinin de net bilmediğini söyledi.

Katıldığı özel bir yayında 1957 doğumlu olmadığını belirten Sırrı Sakık, siyasi mücadeleden dolayı kimlik yaşının 3 yaş büyütüldüğünü açıkladı.1960 doğumlu olup olmadığının da net olmadığını vurgulayan Milletvekili Sakık “Her Kürt ailelerinde olduğu gibi takvimler tutmaz. Her Kürt ailesinde bu mevcut. Çok çocuklu bir ailenin, 3 annenin, ailesi çok büyük ve geniş olan bir yapıda büyüdüm. Net olmamakla beraber 1959-1960 arası gidip geliyoruz” ifadelerini kullandı.

Çocukluk yıllarından siyasi döneme kadar yaşadıklarını anlatan Sırrı Sakık, babasının İşçi Partili olduğunu söyledi. Aile olarak HEP öncesi CHP’li olduklarını dile getiren Sakık “Babam tüm ısrarlara rağmen CHP’den Milletvekili adayı olmadı. Aile içerisnde siyaset hep vardı. Böyle bir yapı içerisinde büyüdüm” dedi.

Kaynak:ERDAL UÇAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.