SGK'dan Ölüm Aylığı Alanlara Promosyon Ödenecek mi? 2024

SGK'dan Ölüm Aylığı Alanlara Promosyon Ödenecek mi? 2024
SGK (Sosyal Güvenlik Kurumu), ölüm aylığı alan 3,3 milyon hak sahibine yönelik önemli bir duyuru yaparak dikkatleri üzerine çekti.

SGK, başvuruda bulunan bu hak sahiplerine 5 bin TL promosyon ödemesi yapacağını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 21 Mart'taki Kayseri mitinginde kamu bankalarının emeklilere 8-12 bin lira arasında promosyon ödemesi yapacaklarını duyurmasının ardından SGK'dan bu konuda bir açıklama geldi. SGK, ölüm aylığı alan 3,3 milyon hak sahibine başvurmaları halinde 5 bin TL promosyon ödeneceğini bildirdi.

SGK'nın açıklamasına göre, ülkemizde 12,7 milyon emekli bulunmaktadır ve emekli aylıkları bankalar aracılığıyla ödenmektedir. Promosyon ödemeleri de kamu bankaları tarafından gerçekleştirilmektedir. Bu kapsamda, emekli aylığı alan vatandaşlara yönelik promosyon ödemeleri 8 bin ila 12 bin lira arasında belirlenmiştir.

Bunun yanı sıra, SGK'dan ölüm aylığı alan 3,3 milyon hak sahibine de başvurmaları durumunda 5 bin TL promosyon ödemesi yapılacak. Kamu bankaları bu promosyon ödemelerini gerçekleştirecektir. Ancak promosyonun ödenmesi için emeklilerin ve hak sahiplerinin bankalara başvuruda bulunmaları gerekmektedir.

SGK, belirlenen promosyon tutarlarının asgari seviyede olduğunu ve bankaların kendi uygulamalarına bağlı olarak miktarları artırabileceklerini belirtti. Ayrıca, diğer bankalarla ilgili çalışmaların sonuçlarının da ayrıca duyurulacağı ifade edildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın müjdesini verdiği emekli promosyonlarına ilişkin bu gelişme, emekliler ve hak sahipleri için sevindirici bir haber oldu. Kamu bankalarının belirlenen rakamların altında kalmayacak şekilde promosyon ödemeleri yapacaklarına inanılıyor.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.