SGK’dan Kötü Haber Geldi: Emeklileri İlgilendiriyor!

SGK’dan Kötü Haber Geldi: Emeklileri İlgilendiriyor!
Türkiye genelindeki emeklilerin gözü kulağı, seçimler öncesinde yapılacağı umut edilen seyyanen zam haberlerindeydi. Ancak, bu beklentileri besleyen umutlar, SGK Başuzmanı İsa Karakaş'ın son açıklamalarıyla suya düştü.

Emeklilere Beklenen Zam Hayal Kırıklığına Dönüştü

Türkiye genelindeki emeklilerin gözü kulağı, seçimler öncesinde yapılacağı umut edilen seyyanen zam haberlerindeydi. Ancak, bu beklentileri besleyen umutlar, SGK Başuzmanı İsa Karakaş'ın son açıklamalarıyla suya düştü. Uzun süredir seyyanen zam konusunda Ankara'nın nabzını tutan Karakaş, emeklilere umut olan seyyanen zammın gerçekleşmeyeceğini duyurdu.

Seyyanen Zam Beklentisi Yüzde Sıfıra Düştü

Emeklilerin sabırsızlıkla beklediği seyyanen zam konusunda, AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin'in "Çalışmalar olgunlaşınca Sayın Cumhurbaşkanımız kamuoyu ile paylaşacak" açıklaması umutları yeşertmişti. Fakat, İsa Karakaş'ın aktardığına göre, İstanbul'daki son mitingde de bu konuda bir açıklama yapılmazsa, seyyanen zam ihtimalinin tamamen ortadan kalkacağı belirtildi. Karakaş'a göre, Ankara'dan alınan bilgilere dayanarak, emeklilere yönelik ne seyyanen bir zam ne de ek bir artışın söz konusu olmadığını vurguladı.

Emeklilerin Geleceği ve Zam Beklentileri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan daha önce, emeklilere seyyanen zam yapmanın mevcut şartlarda mümkün olmadığını ifade etmişti. Ancak, AK Parti kaynaklarından gelen optimist mesajlar, emeklilerin beklentilerini yükseltmişti. Şimdi, bu beklentilerin karşılanmaması emekliler arasında hayal kırıklığına neden oldu. Seyyanen zam konusundaki kapının kapanmasıyla, emeklilerin gözü artık Temmuz ayında gerçekleşecek olan kanuni zamda. Öte yandan, düşük maaş alan emeklilere yönelik seçim sonrası sosyal yardım paketleri sunulabileceği konuşuluyor. Ancak emekliler ve ilgili dernekler, sosyal yardımlar yerine, yatırılan primler doğrultusunda hak ettikleri maaşların ödenmesini talep ediyorlar.

Emeklilik süreci ve maaş artışları konusunda, seyyanen zammın gerçekleşmemesi, emekliler için bir dönüm noktası olabilir. Umutlarını Temmuz ayına bağlayan emekliler, kanuni zamlarla maaşlarında bir iyileştirme bekliyor. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum