Şevki Yılmaz kimdir?

Şevki Yılmaz kimdir?
Eski Refah Partili milletvekili Şevki Yılmaz'ın katıldığı bir düğünde sarf ettiği, "Osmanlıyı süren soysuzları lanetliyorum" şeklindeki ifadeleri gündeme bomba gibi düştü. Peki, Şevki Yılmaz kimdir?

Şevki Yılmaz'ın ortaya çıkan yeni bir video kaydı sadece bu ifadelerle kalmayıp Atatürk'e de hakaret ettiğini ve beddua ettiğini ortaya koydu. Olay, büyük tartışmalara neden oldu ve kamuoyunda geniş yankı buldu.

ŞEVKİ YILMAZ KİMDİR?

Şevki Yılmaz, 1955 yılında İzmit'te doğdu. İlköğrenimini İmam Hatip Lisesi'nde tamamladı ve ardından Derince Lisesi'nden dışardan mezun oldu. 1974 yılında, MSP-CHP koalisyonunda Adalet Bakanlığı'nda özel kalem müdürü olarak görev aldı. 1980'de İstanbul Yüksek İslam Enstitüsü'nden mezun oldu ve Kartal Müftülüğü'nde memuriyete başladı. 1982 yılında Avrupa Milli Görüş Teşkilatları'nda Avusturya bölge başkanlığına atanarak görevine başladı. Teşkilatta 1984 yılında tanıtımdan sorumlu genel başkan yardımcısı olarak görev aldı. 1995 Türkiye genel seçimlerinde Refah Partisi'nden (RP) Rize milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne girdi. 28 Şubat 1997 sürecinin ardından RP'den istifa etti. Bu dönemde Necmettin Erbakan, Şevket Kazan, Ahmet Tekdal, İbrahim Halil Çelik, Hasan Hüseyin Ceylan, Şükrü Karatepe, Bekir Yıldız, Zeki Başaran, Selahaddin Aydar, Hasan Celal Güzel ve Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte siyasi yasaklılar arasında yer aldı ve bu süreçte Avrupa'ya giderek çalışmalarını orada sürdürdü. 19 Eylül 2004 tarihinde Türkiye'ye geri döndü.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.