Seçimde görev alacak kamu personellerine güzel haber!

Seçimde görev alacak kamu personellerine güzel haber!
Yaklaşan yerel seçimler için Türkiye genelinde hazırlıklar hızla sürerken, seçim gününde görev alacak kamu personeline yönelik önemli bir duyuru yapıldı.

Yerel seçimlere sayılı günler kala, Türkiye'de seçim heyecanı dorukta. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından belirlenen takvim dahilinde hazırlıklar sürerken, 31 Mart Pazar günü gerçekleştirilecek olan seçimlerde görev alacak kamu personeline yönelik yapılan duyuru dikkat çekti. Kamu personelinin seçim görevlerini yerine getirdikten sonra, 1 Nisan Pazartesi günü idari izinli sayılacak olması, seçim sürecinin nasıl yönetileceği konusunda merak uyandırdı.

Seçimlerin gerçekleştirileceği gün öncesinde, seçimlerin düzenli ve güvenli bir şekilde yapılabilmesi için yapılan hazırlıkların büyük önem taşıdığı belirtiliyor. Yapılacak seçimlerde toplamda 61 milyon 441 bin 882 seçmenin bulunduğu ve 34 siyasi partinin adaylarının yarışacağı bilinirken, seçimlerde görev alacak kamu personelinin de titizlikle belirlendiği ifade ediliyor.

Öte yandan, seçim takvimi dahilinde ilçe seçim kurullarınca yapılacak olan hazırlıklar hakkında da bilgi verildi. Seçim gününe kadar yapılacak olan eğitim çalışmaları ve malzeme teslimatı gibi aşamaların tamamlanmasıyla birlikte, seçim sürecinin sağlıklı bir şekilde ilerleyeceği belirtiliyor.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.