Seçim iptal edilirse ikinci seçimler ne zaman yapılır?

Seçim iptal edilirse ikinci seçimler ne zaman yapılır?
Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 31 Mart 2024 Pazar günü gerçekleştirilecek Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin bazı yerlerde iptal edilmesi durumunda, yenileme seçimlerinin yapılacağı tarihi belirledi.

Yenileme Seçimlerinin Tarihi: YSK'nin Resmi Gazete'de yayımlanan kararına göre, 31 Mart 2024'te gerçekleştirilemeyen belediye seçimleri, muhtar ve ihtiyar meclisi/heyeti üyeliği seçimleri ile köylerin muhtar ve ihtiyar meclisi üyeliği seçimlerinin yeniden yapılacağı tarih 2 Haziran Pazar günü olarak belirlendi. Bu karara göre, yenileme seçimleri, haziran ayının ilk pazar gününde gerçekleştirilecek.

YSK'nin kararında vurgulandığı gibi, yeniden yapılması gereken seçimler, seçimin tekrarı ve devamı niteliğinde olacak. Yani sadece oy verme işlemleri tekrarlanacak ve daha önce yapılan seçimlerin sonuçları geçerli olacak.

YSK'nin belirlediği tarihe göre, 2 Haziran Pazar günü bazı yerlerde yenileme seçimleri gerçekleştirilecek. Bu karar, seçim sürecinin şeffaflığını ve hukuki geçerliliğini korumayı amaçlıyor. Yenileme seçimlerinin yapılacağı tarihe kadar, ilgili bölgelerdeki seçim hazırlıkları ve süreçlerin yeniden planlanması bekleniyor.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.