Rusya: “Koronavirüs aşısı iki haftaya kadar piyasada”

Rusya: “Koronavirüs aşısı iki haftaya kadar piyasada”
Rusya Sağlık Bakanı Mihail Muraşko, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in tescil edildiğini söylediği Koronavirüs(Covid-19) aşısının iki haftaya kadar piyasada olacağını açıkladı.

Rusya Sağlık Bakanı Mihail Muraşko, ülkesinin başkenti Moskova’da düzenlediği basın toplantısında Koronavirüs aşısının Rusya’da piyasaya sürüldükten sonra ihraç edileceğini söyledi. Koronavirüs aşısının diğer ülkelerde de üretiminin yapılabileceğini belirten Muraşko, Rusya Doğrudan Yatırım Fonu’nun, bu aşının teknolojisinin ihracı ve yabancı ülkelerde üretimi konusunda çeşitli yabancı ülke yetkilileriyle görüşmeler sürdürdüklerini dile getirdi.

‘Koronavirüs aşısı yaptırmak zorunlu değil’

Bu aşıyı özellikle sağlık çalışanlarının ve kronik hastalığı bulunanların yaptırması konusunda tavsiyelerde bulunan Rus Bakan Muraşko, kendi ülkelerinde koronavirüs aşısını yaptırmanın zorunlu olmayacağını ancak gönüllülük esasına dayalı olacağını söyledi.

‘20'den fazla ülkeden bir milyar dozdan fazla sipariş alındı’

Rusya Doğrudan Yatırım Fonu Başkanı Kiril Dmitriyev aşı için 20’den fazla ülkeden bir milyar dozdan fazla aşı siparişi aldıklarını ifade etti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.